Prijava na e-nasvete

Welnes telesa in duha – meditacija, joga in biohacking

Pot kako do dobrega počutja je vsem dobro poznana. Bolj izklesano telo = telovadi in jej zdravo. Manj stresa in pozitivno razmišljanje = telesna aktivnost, meditacija in manifestacija. Zakaj je vprašanje, na katerega je težje odgovoriti. Zakaj bi si v mojem polnem urniku vzel še čas za meditacijo? Zakaj ne bi raje spal in preskočil jutranjo vadbo?

Trendu joge z joga kolesom dodamo še meditacijo in »mindfulness« (čuječnost), kar nas popelje v svet  »high vibe« welnesa in napolnitve z energijo. Welnes prispeva k jasnosti v mislih in obvladovanju stresa, izboljšanju fleksibilnosti in ravnotežja ter glede na stil vadbe tudi izgradnji moči in vzdržljivosti.

JOGA BO VEDNO #1

Joga ohranja svojo popularnost, saj se iz leta v leto osvežuje in razvija. Po kozji in pivo jogi, so med top joga trendi tudi joga tečaji z domačimi živalmi in gola joga.

Vroča joga: Zapriseženi jogiji pozitivne učinke izpostavljajo že tisočletja – razstrupljanje, izboljšanje dihanja in pospeševanje metabolizma. Med vadbo se vzdržuje temperatura med 35 in 38 stopinj Celzija. Pogosto izvaja v vinyasa flow-u (povezovanje drže z dihanjem).

Soul Flow joga: Mnoge dolgoletne in nove jogije je prepričala kombinacija joge, thai chi in plesa, ki se izvaja ob živi glasbi.

Joga Nidra: je tehnika meditacije in ena izmed fizično najlažjih praks za razvoj ter vzdrževanje. Udobno ležite v položaju savasana (položaj mrtvaka). Sistematična meditacija popelje skozi pancha maya kosh (pet plasti samega sebe), kar spodbudi občutek celovitosti.

»Yoga Wheelng«: se izvaja s pripomočkom joga kolesa, ki je votlo in okroglo orodje. Namenjeno in oblikovano za pomoč pri raztezanju, sproščanju napetosti in izboljšanju fleksibilnosti ter prispeva k grajenju moči in vzdržljivosti.

VSAKODNEVNA ZAVESTNA PRISOTNOST

Praksa meditacije se pogosto pripisuje kot navada zelo uspešnih (in srečnih) ljudi. Z meditacijo povečate srečo, učinkovitost in zmanjšate stres. Prispeva k boljšemu spancu, prenehanju prekomernega uživanja hrane zaradi stresa in premagovanju anksioznosti. Za meditacijo doma: uporabite aplikacije kot so Calm, Breathe in Headspace.

3 razlogi, zakaj morate začeti meditirati vsak dan:

  1. Začnite dan zavestno in prizemljeno: Sproščena, pomirjena, jasna in namenska miselnost bo prispevala k boljši komunikaciji in interakciji z drugimi ter vas samih s sabo. V zahtevnih in čustvenih situacijah boste reagirali manj impulzivno, to bo prispevalo k oblikovanju dolgotrajnih in zdravih razmerij.
  2. Oblikovanje pozitivnih navad in krepitev volje, ki jih z redno meditacijo preprosto vzdržujete.
  3. Živite s strastjo in veseljem ter odstranite stres: Z dnevno meditacijo ste zavestno prisotni v vseh trenutkih vašega dneva. Odkrijete moč, s katero lahko hitreje okrevate in upravljate s stresnimi situacijami, saj se takoj postavite v stanje počitka in premagovanja ovir.

ENERGIJSKO ZDRAVLJENJE

V ospredju so »high vibe« welnes, ki posvaja načela metafizike. V svoje življenje lahko prinesemo več jasnosti in radosti ter to radost predajamo drugim. »Mindfulness« ni le trend. Je starodavno načelo, tako pomembno danes, kot je bilo pred tisočimi leti. Lahko nam pomaga, da postanemo bolj pozorni, ustvarjalni, odporni in uspešni. Za vse dele našega življenja in sodobno družbo je pomemben, saj prispeva k osredotočenosti, zavedanju, pozitivnosti in sočutju.

HEKANJE V BIOLOGIJO

Živimo življenje, ki prispeva k temu, da raziskujemo načela in prakse, ki bodo prispevale k boljšem počutju. Vse pomembnejše postaja razumevanje posameznikove biologije. Biohacking je proces »hackinga« (tj. sprememb v življenju) v osebno biologijo, da jo aktiviramo. To se nanaša na vse, kar vnesemo v naše telo – skozi usta, misli in gibanje – vse ima vpliv na naše vedenje. Prispeva k preoblikovanju telesa, tako da imamo več energije, smo bolj produktivni in se počutimo kot najboljša oblika samega sebe.

Z metodami biohackinga ste se gotovo že srečali, saj se pojavljajo v oblikah odprave določene prehrane (eliminacijska dieta, brez sladkorja), razstrupljanje od tehnologije, meditaciji in sledenju vzorcem spanja. Popularni obliki biohackinga sta terapija z infrardečo lučjo in ketonska dieta.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ