fbpx
Domov Oznake Vadba

Oznaka: vadba

Vadbe v koraku s časom

Zdrav duh v zdravem telesu naj postane vodilo vašega vsakdana. Čeprav se vadbam na tekaških stezah vrača popularnost, preprosto nimamo več časa, da bi ure in ure na teden preživeli v fitnes centrih.

9 norih vadb za vsak dan

Iščemo nove in zabavne načine, kako bi vnesli v naš vsakdan več telesnih aktivnosti. Imamo nekaj predlogov, ki ne le da vas bodo spotili, hkrati se boste tudi noro zabavali.

Povečanje mišične mase

Povečanje mišične mase se začne z zdravim življenjskim slogom, s pravilno vadbo, ravnovesjem zaužitih kalorij in hranil.

Welnes telesa in duha – meditacija, joga in biohacking

Meditacija se pogosto pripisuje kot navada zelo uspešnih in srečnih ljudi. Za welnes telesa in duha lahko poskrbimo z meditacijo, jogo in tudi biohackingom.

Top vadbeni trendi

Najbolj vroči vadbeni trendi imajo skupno sporočilo - kardio, kardio, kardio. Sporočajo tudi, da je potrebno izboljšati osnovne funkcijske spretnosti.

Na kaj paziti pri športni rekreaciji?

Seznam športnorekreativnih dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo, je dolg, na vodilnih mestih po priljubljenosti pa so dejavnosti, ki se odvijajo v naravi, kot so hoja (sprehodi), plavanje, kolesarjenje, alpsko smučanje in planinarjenje. Pri vsaki športni rekreaciji pa je potrebno upoštevati osnovna pravila, ki preprečujejo nastanek poškodb in olajšajo vadbo.

VIDEO: Kako izgleda vadba pole dance?

Je to šport, zabava, kaj potrebujem za tečaj pole dance-a in kako to izgleda v praksi? Preveri v videu.

Prednosti redne vadbe

Vadbo moramo izvajati vsaj trikrat na teden po pol ure ter s tolikšno intenzivnostjo, da poveča frekvenco srca. Med pozitivne učinke redne vadbe nekateri uvrščajo preprečevanje raka, nižanje krvnega tlaka, preprečevanje koronarne bolezni srca (infarkt, motnje srčnega ritma, nenadna smrt ipd.). Povečuje sposobnosti telesa, predvsem izboljša sistem za prenos kisika in hranljivih snovi.

Zmigaj se za zdravje

Bodite produktivni, aktivni, naredite si urnik, pojdite na sprehod, včlanite se v kakšno rekreacijsko ustanovo in se začnite gibati. Čas se vedno najde, možnosti je ogromno.

Prehrana za rekreativce

Rekreacija je poleg uravnotežene prehrane sestavni del zdravega in ozaveščenega življenja. Optimalno prehrano vsakega posameznika (tako nedeljskega vaditelja kot rekreativnega športnika) predstavljajo vsa hranila, ki so potrebna za normalno delovanje organizma.