Prijava na e-nasvete

Sem: ŠTUDENT

Obdobje, ko si študent. je eno najbolj razburljivih obdobij v življenju posameznika. V Sloveniji, kot tudi drugod po svetu, se vsako leto na visokošolske ustanove vpiše na tisoče mladih, ki se podajajo na pot akademskega znanja, osebnostne rasti in priprave na poklicno pot. Študenti predstavljajo raznoliko skupnost, ki pa se sooča s številnimi izzivi, od študijskih obveznosti do finančnih skrbi in iskanja ravnotežja med akademskim delom ter družbenim življenjem.

Kaj narediti, če vam, kot študentu ne uspe pravočasno opraviti vseh obveznosti? Preberite si, v katerih primerih štipendijsko razmerje miruje, preneha in kako se lahko izognete vračilu državne ali Zoisove štipendije.

Ste izbrali pravi študijski program? Preberite si 5 korakov in nato razmislite, kam boste usmerili svojo študijsko pot. Kakšne so vaše možnosti glede na oblike formalnega in neformalnega izobraževanja?sem študent

Bodite seznanjeni o višinah minimalnih urnih postavk za opravljanje dela, kot študent in koliko lahko največ zaslužite. Preberite nasvete, kako poiskati študentsko delo in preveriti potencialnega delodajalca.

sem študent

Kaj je treba postoriti pred odhodom na študij v tujino? Za vas smo zbrali izkušnje študentov, ki so opravili del svojega študija v zanimivih tujih državah. Preberite njihove vtise in nasvete za pripravo pred odhodom.

V izpitnem obdobju ste zasuti s podatki za posamezen izpit, zato pridejo prav učinkovite tehnike učenja. Vsak študent ima svoj način pomnjenja, a pomembno je, da se učite tako, da si snov zapomnite za večno.

sem študent

Pripravili smo raznolik izbor kulturnih in umetniških predlogov, da boste odkrili nova področja zanimanja. V vaš koledar vključite obisk razstave, kulturnega dogodka ali znamenitosti vsaj 1x na mesec.

Zagotovo ste že okusili slad prijetnega, nadvse zanimivega, karizmatičnega govorca. Naučite se tudi vi dinamično in energično predstaviti vaše delo, ter pritegniti občinstvo.

Sestavni del predavanj, seminarjev in vaj na fakulteti so seminarske naloge, eseji in drugi pisni izdelki. Preverite korake učinkovite priprave vaših pisnih izdelkov, s katerimi boste prepričali profesorje.

Uspešno učenje se prične z načrtom in jasno zastavljenim ciljem. Preverite, katera strategija učenja je vam pisana na kožo, ne glede na to ali se učite sproti ali le pred izpiti. Tako boste kos študijskim izzivom.

Preverite 8 nasvetov za hitro vključitev na trg delovne sile. Spoznajte, kaj vaši potencialni delodajalci iščejo pri svojih zaposlenih? Za uspeh na razgovoru poznajte, kakšnim profilom dajejo priložnosti.

S skupnimi močmi hitreje pridemo do cilja. V tem duhu iščite izkušnje ali nova poznanstva v študentskih društvih in klubih. Odkrijte pestra področja njihovega delovanja tako v okviru fakultet kot izven njih.

sem študent

Časa za redno telesno aktivnost imate dovolj, le postati mora del vašega dnevnega urnika. Preverite nasvete, kako nameniti vsaj 30 minut dnevno rekreaciji in ohranjati motivacijo za vadbo na dolgi rok.

Preverite, katere restavracije vam ponujajo obrok na ‘bone’ v študijskem mestu in kolikšna je cena doplačila. Kliknite na iskalnik po restavracijah s študentsko prehrano.

Selitev v študentski dom ali sobo predstavlja edinstveno izkušnjo, vendar se je treba naučiti reda, strpnosti in prilagajanja. Preverite, kako usklajevati vaše in sostanovalčeve želje in postati najboljši cimer.

Navezovanje stikov na fakulteti bo izpopolnilo vaše socializacijske veščine. S tem boste zastavili temelj spretne komunikacije za življenje po fakulteti. Preverite zanimive nasvete za širjenje kroga poznanstev.

Naučite se tikov, s pomočjo katerih se boste na stresne dogodke in izzive med študijem odzvali optimistično. Seznanite se s 6 področji, ki spodbujajo pozitivno mišljenje in bodo vplivali na vaš študijski uspeh.

Postanite finančno pismeni in preverite, kako začeti graditi finančno svobodo. Oblikujte načrt, ki časovno opredeli osredotočenost posameznega obdobja investiranja in varčevanja za bogato prihodnost.

Med usklajevanjem študijskih obveznosti skrbite za pravilno prehrano. Ponujamo vam 5 nasvetov in idej za enostavne in lahke obroke, ki lahko doprinesejo k učinkovitejšemu učenju.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ