Prijava na e-nasvete

Bom ali sem: ABSOLVENT

Na enem mestu so zbrane ključne informacije o dodatnem letu (absolventskem stažu). Preberite, kaj vam dodatno leto omogoča in kakšni so pogoji za podaljšanje, ter kako to leto oz. absolvent-a kar najbolje izkoristiti.

Preglejte vpisne roke na univerzah in zasebnih zavodih. Preverite, kdaj potekajo informativni dnevi, katere obveznosti bo potrebno opraviti za vpis na drugo strokovno področje in kako oddate vlogo za vpis.

Podiplomski študij

Tako kot obstajajo orodja za pomoč pri pisanju nalog, obstajajo tudi programi za preverjanje plagiatorstva. Seznanite se, na kaj morate biti pozorni, da tudi vaš zaključni izdelek ne bo sum plagiata.

Sem absolvent

Za premik v smeri vaših ciljev in ambicij se je treba soočiti z novimi izzivi in predvsem – tvegati. Kako se tega lotiti? Preverite nasvete o tem, kako začeti posel. Usmeritve so za vas delili tudi uspešni podjetniki.

Izvedeli boste, kako poteka razgovor za delo, na kaj morate paziti in kaj morate nujno upoštevati. Kako najbolje predstaviti sebe? Poskrbite za pozitiven vtis pri bodočem delodajalcu že ob prvem stiku.

Načrtujete vpis dodatnega leta in si želite prejemati štipendijo? Uporabne odgovore o prejemanju, mirovanju in vračanju državne in Zoisove štipendije najdete na povezavi.

Sem absolvent

Skozi 12 korakov boste spoznali kako začeti s pisanjem diplome in s katerimi programskimi orodji si lahko pri tem pomagate. Upoštevajte nekaj osnovnih pravil pisanja in vključite svoja stališča ter zamisli.

Naučite se zastaviti strukturirano okolje, v katerem ne bo zmagala prokrastinacija. Spoznajte 4 tehnike, ki vam bodo v pomoč za pregled nad strukturo in časom pri pisanju diplomske naloge.

Uporabni napotki vas popeljejo skozi 5 točk, s pomočjo katerih boste pripravili top predstavitev. Od razmisleka o tem kaj si želite, da si vaši poslušalci zapomnijo do trikov, kako pripraviti samozavesten nastop.

Sem absolvent

Preverite, katere spretnosti in znanja iščejo tako delodajalci kot zaposleni. Stanje na trgu dela se spreminja, zato tudi sami nenehno dopolnjujte svoja znanja in razvijajte dodatne kompetence.

Premike na področju zaposlovanja sproža uporaba novih tehnoloških rešitev, ki bodo nadomestile do 3 zaposlene. Kateri poklici bodo najbolj iskani v prihodnosti in kakšne veščine je smiselno čim prej osvojiti.

Z odraščanjem se vaši zaslužki večajo. Naučite se, kako boste preudarno ravnali z njim v prihodnosti, da boste kupili, kar potrebujete in si privoščili, kar želite. To so vaši prvi koraki k finančni neodvisnosti.

Zbrali smo usmeritve za iskanje delovne prakse in prve zaposlitve v tujini. Kako izbrati prakso, državo in prepoznati pravo priložnost? Preberite tudi izkušnje študentov, ki so se odpravili na prasko v tujino.

Po zaključku študija stopate na trg dela z zanosom in predvsem bodite aktivni. Preglejte tudi spodbude za zaposlovanje mladih, ki jih nudi država, saj lahko na ta način dobite zaposlitev pri želenem delodajalcu.

Spoznajte trike, ki jih uporabljajo delodajalci v zaposlitvenih pogodbah, da boste nanje pozorni pri sklepanju prve pogodbe o zaposlitvi. Seznanite se tudi z vrstami pogodb in njihovimi sestavinami.

Na trg dela lahko vstopite na različne načine, z lastnim s. p., preko podjemnih in avtorskih pogodb ali izkoriščate študentski status (dokler ga imate). Primerjajte jih, da izveste kateri je za vas najprimernejši.

Za vas razbijamo stereotipe, ki jih ima marsikateri absolvent oz. študent ob zaključevanju študija. Poznajte jih, da boste tako uspešnejši pri iskanju vaše prve zaposlitve in premagovanju vsakodnevnih stisk in izzivov.

Upravljanje časa je koncept, ki vam bo v veliko korist tako pri pisanju diplomske naloge kot kasneje na delovnem mestu. Osvojite enostavne 4 trike za upravljanje vašega dragocenega časa.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ