Prijava na e-nasvete

Bom ali sem: BRUC

Bruc! Da bo vaše prvo študijske leto lažje smo na enem mestu zbrali informacije o pravicah in obveznostih, ki izhajajo iz študentskega statusa. Kaj prinese status, kdaj preneha in kdaj ga lahko podaljšate?

Ali veste, kaj je treba opraviti v prvem tednu študijskega leta? Zbrali smo 6 kratkih usmeritev, da bo začetek na faxu lažji in da boste pripravljeni na novo, uspešno študijsko leto.Sem ali bom bruc

Bruc! Seznani se s pravili opravljanja študijskih obveznosti – kdaj je treba pristopiti k izpitu, kako se prijavite ali odjavite v ustreznem roku. Dobro je vedeti tudi, kolikokrat posamezen izpit lahko ponavljate.

Ne glede na to, ali boste v času šolanja bivali doma ali na svojem, bo uporaba javnega prometa v mestu neizbežna. Preverite postopek pridobitve subvencioniranih vozovnic za javni promet.

Kako pridobiti različne štipendije? Preberite, katere pogoje morate izpolnjevati, kdaj in kam oddate vlogo za pridobitev, višine posameznih štipendij, ter obveznosti, ki jih morate izpolniti po pridobitvi štipendije.

Kliknite na pregled skozi svet študentskega dela. Seznanite se o urnih postavkah, obdavčitivi, preverjanju potencialnih delodajalcev in kako pridobiti kar največ koristnih veščin pri opravljanju različnih del.

Pot do subvencionirane prehrane si oglejte v videu. Preverite, kako in kje si uredite koriščenje študentske prehrane. Hkrati pa preverite, koristne informacije koriščenja študentske prehrane.

Preglejte največkrat zastavljena vprašanja o bivanju v domu ali sobi. Kaj storiti, če bi si želeli sobo deliti s punco/fantom, kdaj boste dobili sobo, če ste na čakalni listi in kaj narediti, če ste pozabili oddati vlogo?

Tutorje ste na fakultetah spoznali že na informativnih dnevih. Preverite, kakšne so oblike tutorskih programov in kako so organizirana prva srečanja. Preberite mnenja tutorjev o svojem delu in sodelujte tudi vi.

Sem ali bom bruc

V študijskih letih boste večkrat dostopali do različnih gradiv, predvsem pri pisanju seminarskih nalog. Naučite se uporabiti različne vire, da se boste dokopali do najnovejših in uporabnih gradiv kar najhitreje.

Obiskujte predavanja in izkoristite uporabne konzultacije. Učinkovita komunikacija s profesorji vam bo v korist tudi kasneje na profesionalni poti. Naučite se 5 osnovnih pravil pogovora s profesorji in asistenti.

Študij vključuje ogromno sodelovanja s sošolci pri pripravi seminarskih in projektnih nalog. V 8 nasvetih smo strnili smernice, s katerim boste poskrbeli, da bodo vaše naloge opravljene hitro in kakovostno.

Študenti imate polno študijskih obveznosti, zabavnih aktivnosti in športnih aktivnosti. Naučite se, kako upravljati s svojim časom, da vaš urnik ne bo prenatrpan, ampak uravnoteženo zapolnjen.

Bruc, na začetku študijske poti si zastavite, kako se boste učili. Če dodate k vašemu učenju metode za aktiviranje spomina, boste hitreje absorbirali novo znanje in ga obdržali v glavah za celo življenje.

Sem ali bom bruc

Dobršen del študija zajema samostojno delo. Vzpostavite si popolno okolje, vaš študijski kotiček. Preberite nasvete, kako se učinkovito učiti, ne glede na to, ali se boste učili v knjižnici, sobi ali v kavarni.

Če se želimo dobro sporazumevati, moramo poznati abecedo uspešne medsebojne komunikacije. Preberite, kako skozi 4 komunikacijske pristope zgraditi trdne temelje vaše partnerske zveze.

Bodite produktivni, aktivni, naredite si urnik. Pojdite na sprehod, včlanite se v društvo ali se vpišite na rekreacijo in se začnite gibati. Čas se vedno najde, pa tudi brezplačnih možnosti je ogromno.

Kariero si boste ustvarili sami, začnite že danes. Že med študijem si lahko zgradite trdne temelje za vašo karierno pot. Preverite 4 predloge, kako postopati in kako se usmeriti k vašim osebnim ciljem.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ