Prijava na e-nasvete

Pomembnejše študentske zabave in žuri

Študentske zabave in žuri so nedvomno ena izmed najbolj prepoznavnih in značilnih izkušenj študentskega življenja. Predstavljajo priložnost za sprostitev, druženje in ustvarjanje nepozabnih spominov med študijskimi obveznostmi. V tem članku bomo raziskali, kaj naredi študentske žure tako posebne, kako vplivajo na študentsko izkušnjo in kako se lahko organizirajo tako, da so zabavni in hkrati varni za vse udeležence.

Študentske zabave in žuri v vsakem mesecu študijskega obdobja

OKTOBER

Za odličen pričetek novega študijskega leta poskrbi ŠKPT z zabavo, imenovano Brucovanje. Prireditev predstavlja priložnost za druženje in sklepanje novih prijateljstev. Z raznimi glasbenimi izvajalci bo poskrbljeno za nepozaben žur. Letos bo Študentska arena, izobraževalno-sejemska prireditev za mlade, potekala konec januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prireditev je brezplačna. Klub koroških študentov v Ljubljani že v začetku študijskega leta organizira spoznavni žur  – Koroško gavdo.

Oktober je na splošno mesec brucovanj, priporočamo udeležbo, da spoznate svoje bodoče študijske kolege.

NOVEMBER

Vsako leto se mošt spremeni v vino in takrat so organizirana martinovanja. V Mariboru je organizirana zabava, na kateri poteka tudi izbor za najboljše študentsko vino. Poleg strokovne komisije degustirajo in ocenjujejo vina tudi študentje. Martinovanja so organizirana tudi v drugih študijskih središčih.

DECEMBER

Decembra se odvija veliko Božičnih zabav, ki jih organizirajo študentska društva. Udeležite se lahko od skritega Božička do izdelovanja voščilnic. Dogodki se odvijajo po vseh univerzah v Sloveniji.

JANUAR

Informativa je resnično edinstvena priložnost, ki bo tudi leta 2025 obiskovalcem omogočila dostop do celovitih informacij iz prve roke na enem mestu. Za učence, dijake, študente, podiplomske študente in starše predstavlja olajšanje pri odločanju, kam se obrniti glede izbire izobraževalnih programov med uradnimi informativnimi dnevi ter kam poslati prijavnico za vpis. Poleg tega Informativa omogoča večini odgovoriti na vprašanje “KAM NAPREJ”, saj ponuja obilo informacij o štipendijah, zaposlitvenih priložnostih tako doma kot v tujini, možnostih prekvalifikacije ter številne druge informacije, ki so povezane z izobraževanjem in zaposlovanjem.

Študentska arena

FEBRUAR

Bujta repa je tradicionalna zabava prekmurskih študentov v Ljubljani, ki bo doživela že 60. ponovitev. Začne se s tradicionalno prekmursko večerjo, nato pa sledijo koncerti. Konec meseca bo zaznamovan s pustom, zato spremljajte obvestila študentskih domov v Rožni dolini za točen datum tradicionalnega študentskega pustovanja.

Študentsko pustovanje

MAREC

Študenti primorske univerze se v marcu podajo na sneg z žurom Bela čista desetka. Organizirana so športna tekmovanja v zimskih športih. V Mariboru pa ne zamudite Koroške gavde, tradicionalne gavde Korošcev, ki je začinjena s koroško kulinariko, za piko na i pa poskrbijo s koncerti koroških in drugih slovenskih glasbenikov.

APRIL

Študentski Bogračfest se odvija v Mariboru na mariborski tržnici. Na njem se študentski klubi iz vse Slovenije pomerijo v kuhanju lendavskega bograča. To je prava poslastica za ljubitelje dobre jedače in pijače, ves dan in večer pa se uživa v dobri družbi ob odlični glasbi.

MAJ

Klub goriških študentov v Ljubljani, Mariboru in Kopru organizira Mortadeljado, zabavo, na kateri lahko poskusite tudi mortadelo. V mesecu ljubezni se v Ljubljani odvijajo znamenite Majske igre v organizaciji Študentskega sveta stanovalcev. Predstavljajo odlično kombinacijo zabave, kulture in športa. Trajajo več dni, organizirani so pohodi, različne športne igre, za še večjo zabavo pa je poskrbljeno tudi v večernih urah z nastopom različnih glasbenih skupin. Škisova tržnica je enodnevni dogodek, na katerem se predstavijo študentski klubi iz vse Slovenije. Osrednji del Škisove tržnice so klubske stojnice, na katerih so predstavljene različne dejavnosti študentskih klubov Slovenije. Zvečer sledi zabava v ritmih različnih glasbenih skupin. Odvija se v Ljubljani, na Kardeljevi ploščadi.

Škisova tržnica

Dan študentov v Mariboru se imenuje Lampiončki. Udeležili se boste lahko različnih športnih iger, ki se čez dan odvijajo pred študentskimi domovi na Gosposvetski cesti. Tudi večerno dogajanje se bo odvijalo na odrih v kampusu. V Kranju Klub študentov Kranj organizira mladinski festival kulture, športa, glasbe in izobraževanja pod imenom Teden mladih. Poudarek ni izključno na zabavi, saj se med tednom odvija več, za študente in druge, koristnih predavanj. Mokra čista desetka je piknik in zabava, ki se odvija na Primorskem. Študenti imate možnost udeležbe pri različnih športnih aktivnostih.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ