Prijava na e-nasvete

Nekaj idej za poletno branje

Življenje_je_tvojeLouise L. Hay: Življenje je tvoje

Knjiga cilja na spremembo vzorcev razmišljanja in avtorica s svojo vero v pozitiven pristop k življenju v bralcu vzbudi optimizem ter željo po spremembi. Knjigo bi lahko uvrstili med priročnike za samopomoč, zagotovo pa je primerna za vse, ki se sprašujete, zakaj je življenje takšno kot je in ga želite izboljšati. Oziroma, kot pravi avtorica, temeljna misel vsakega od nas je, da nismo dovolj dobri. Vendar je to le misel in misel lahko spremenimo.

FeriFeri Lainšček: Ne bodi kot drugi

Poslastica za vse romantične duše; zbirka ljubezenskih pesmi za tiste, ”ki znajo biti kdaj kaj posebnega”. Zbirka je zastavljena iz ženskega in moškega stališča, združuje pa ju ljubezen. Zagotovo ste katero od pesmi slišali tudi po radiu, saj so pesmi dobile tudi svojo glasbeno spremljavo.

DivjaCheryl Strayed: Divja

Priljubljena knjiga, po kateri je posnet tudi uspešen film, pripoveduje o 26-letni Cheryl, ki se po nekaj prelomnih življenjskih dogodkih odloči, da preizkusi samo sebe in se brez predhodnih pohodniških izkušenj sama odpravi na 1800 kilometrov dolgo pot po Pacifiški gorski pešpoti. Avtorica pripoveduje svoje pripetljaje in opisuje potovanje, ne samo po prelepi naravi, temveč tudi iskanje same sebe.

Ni_je_večGillian Flynn: Ni je več

Še ena knjiga, po kateri so posneli film, le da imamo tokrat opravka s psihološkim trilerjem. Zgodba govori o poročenem paru, ko na njuno peto obletnico poroke, žena skrivnostno izgine. Kmalu se začne odkrivanje skrivnosti in se pokaže, da nič ni tako popolno, kot se zdi navzven.

 

Krive sozvezdeJohn Green: Krive so zvezde

Zgodba mladinskega pisatelja pripoveduje o najstnici, ki se zaradi neozdravljive oblike raka odloči, da njeno življenje ne bo podrejeno bolezni, temveč da ga bo užila tako kot vse njene vrstice. Novo upanje ji da fant s podobno diagnozo in začne se zgodba Romea in Julije 21. stoletja.

OveFredrik Backman: Mož z imenom Ove

Prvenec švedskega pisatelja govori o 59-letnem racionalnem, zagrenjenem in tečnem možakarju, ki je mnenja, da če ne hodi po svetu bebavo nasmehljan, to še ne pomeni, da je zagrenjen. Pod nadzorom ima celotno dogajanje v soseski, vendar ima Ove tudi svojo nežnejšo plat, ki se začne razkrivati, ko dobi nove sosede.

ti_povem_zgodbo_maketaJorge Bucay: Ti povem zgodbo

Pisatelj je eden izmed najbolj priljubljenih psihoterapevtov, zgodba pa preko pripovedovanja zgodb, ki prihajajo z vsega sveta, od mitoloških, tradicionalnih ali izmišljenih, pomaga glavnemu junaku do samospoznanja. Bralna poslastica s številnimi zgodbami v zgodbi.

Viri: www.mladinska.com, www.gzs.si, www.emka.si (slikovni material), www.bukla.si.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ