fbpx
Domov Oznake Knjige

Oznaka: knjige

Vodič za iskanje študijskega gradiva

Velik del svojega študijskega življenja boste preživeli v knjižnici. Veliko pa boste morali dostopati tudi do različnih gradiv, predvsem pri pisanju seminarskih nalog. A vendar, znate uporabiti vse različne vire, da pridete do najnovejših gradiv? Naj bo iskanje gradiva čim lažje in čim hitrejše.

15 knjižnih priporočil za na plažo

Celotna ekipa Filterneta, se je za vas potrudila in vam pripravila izbor 15 nam najljubših bukvic za na plažo in predvsem, za dober pobeg. Knjige, ki vam jih ponujamo, niso v sosledju zaradi njihove kvalitete, vendar zgolj zaradi lepše in lažje preglednosti. Vseh 15 knjig je odličnih 15 pobegov tja daleč in malce bližje.

VIDEO: učenje – Moja soba vs. Knjižnica

Ste že kdaj razmišljali, kako pomemben je prostor, v katerem se učimo, beremo, pišemo? Katere so tiste male reči, ki vplivajo na to, kako dobro bomo osredotočeni, kako učinkovito si bomo zapomnili snov in kako dolgo bomo ostali zbrani? Učenje doma, v svoji sobi, ima svoje prednosti in slabosti, tako kot ima prednosti in slabosti tudi učenje v knjižnici.

Nekaj idej za poletno branje

Za študente že pregovorno velja, da veliko berejo, vendar so prebrani teksti skoraj izključno povezani s študijem. Da se vsaj malce oddahnete od znanstvenih tekstov, vam ponujamo nekaj predlogov oziroma knjig, ki so se znašle lansko leto in letos na seznamu Naj 10 v slovenskih knjigarnah.

5 najbolj branih študentskih knjig v preteklem letu

Sestavni del študija je poleg branja in prelistavanja strokovne študijske literature tudi branje za zabavo. Z Igorjem Brlekom iz Študentske založbe smo sestavili seznam najbolj branih knjig preteklega leta ter seznam priporočljivega čtiva za poletno branje*.

Pravilna priprava seminarskih nalog

Sestavni del predavanj, seminarjev in vaj na fakulteti bodo seminarske naloge, eseji in drugi pisnih izdelki, ki jih boste morali pripraviti (napisati) in verjetno nato tudi predstaviti. Vsaka fakulteta ima lahko svoja pravila, kako naj bi bil pisni izdelek narejen. Za vas smo zbrali nekaj osnovnih informacij za pripravo.