fbpx
Domov Oznake Počitnice

Oznaka: počitnice

Kaj vzeti na potovanje

Potovanja so del študentskih let, zato smo pripravili nekaj napotkov, da ne boste ničesar pozabili in da boste v primeru nepredvidenih dogodkov pripravljeni.

Jesenske počitnice

Jesenske počitnice trajajo od 31. oktobra do 4. novembra, da pa vam ne bo dolgčas, predlagamo nekaj vsebin, ki si jih lahko preberete.

Varno na sonce

Ste vedeli, da je tudi sprehod lahko obremenilen za kožo? 80 % vsega izpostavljanja soncu je naključnega, zato je redna uporaba pripravkov za zaščito pred soncem pravzaprav nujna. Dejstvo je, da so sončni žarki škodljivi in da se moramo na soncu pred njimi zaščititi. Zato predstavljamo, kaj morate vedeti o zaščiti pred soncem.

10 najbolj popularnih koktejlov

Vsi radi pijemo koktejle, predvsem poleti. Pa se že ugotovili, kaj se skriva v vaših najljubših? Da jih boste lahko pripravili tudi doma, smo za vas zbrali recepte za pet najbolj priljubljenih koktajlov. Pri tem pa opozorili, da prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju in da ko vozite ne pijete, seveda nista odveč. Alkohol pa lahko nadomestite tudi s sokovi, kar pa je še bolj zdravo.

5 načinov depilacije

Načinov, s katerimi boste dosegli gladek videz, je več, pri tem pa upoštevajte prag bolečine, občutljivost kože, barvo in debelino dlačic ter seveda finančno stanje v vaši denarnici. O depilaciji smo se pogovarjali z Ano Bajraktarević iz Kozmetičnega salona Školjka.

Dan spomina na mrtve

Danes se spominjamo vseh, ki so nas zapustili.

Potovalna lekarna

Ko se odpravljamo na dopust, nikar ne pozabimo na t. i. potovalno lekarno, saj nikoli ne vemo, kako bo potekal dopust, bomo imeli kakršne koli težave, morda nesrečo ... Še pred tem, pa je treba poskrbeti za birokracijo.

Couchsurfing – surfanje kavča?

Couchsurfing je s 1,4 milijoni članov v 231 državah največja mreža »gostoljubja« na celem svetu, ki postaja vse bolj in bolj popularna. Povezuje popotnike in njihove potencialne gostitelje z vseh kontinentov ter tudi vse tiste, ki bi se s popotniki radi srečali samo na kavi.

15 knjižnih priporočil za na plažo

Celotna ekipa Filterneta, se je za vas potrudila in vam pripravila izbor 15 nam najljubših bukvic za na plažo in predvsem, za dober pobeg. Knjige, ki vam jih ponujamo, niso v sosledju zaradi njihove kvalitete, vendar zgolj zaradi lepše in lažje preglednosti. Vseh 15 knjig je odličnih 15 pobegov tja daleč in malce bližje.

Nekaj idej za poletno branje

Za študente že pregovorno velja, da veliko berejo, vendar so prebrani teksti skoraj izključno povezani s študijem. Da se vsaj malce oddahnete od znanstvenih tekstov, vam ponujamo nekaj predlogov oziroma knjig, ki so se znašle lansko leto in letos na seznamu Naj 10 v slovenskih knjigarnah.