Prijava na e-nasvete

Brezčasne zgodbe v muziklih

Po uspešnicah Pomladno prebujenje, Dekameron in Manjka mi, manjka, si lahko ljubitelji muziklov ogledate muzikal priredbo ene izmed najbolj gledanih slovenskih filmskih klasik, romantične komedije Vesna in ene najlepših ljubezenskih zgodb slovenske literarne zgodovine Cvetje v jeseni. Uživate lahko tudi v nepozabni zgodbi zlate dobe rokenrola.

VESNA: Na zmenku, ki bi se ga morala udeležiti hči profesorja matematike, Hiperbola, preko katere bi mladi junaki, Samo, Krištof in Sandi radi pridobili pole za maturo, se prikaže drugo dekle. Predstavi se z imenom Vesna. Pomladne iskrice ljubezni preskočijo in tedaj ni več poti nazaj. Samo in Vesna se zaljubita. Matura naenkrat ni več na prvem mestu. Ali jima bo uspelo preko vseh preprek, ki jima stojijo na poti do srečnega konca? Kaj pa trije mladi junaki, ali opravijo maturo?

CVETJE V JESENI: Muzikal je nastal po istoimenski povesti Ivana Tavčarja in velja za prvi izvirni slovenski muzikal. Zgodba govori o tem kako je nemirno mestno življenje drugačno od tistega bližje narave ter o ljubezni med mladim kmečkim dekletom in uspešnim meščanom. Z nostalgičnimi melodijami se zbudijo romantična čustva, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. Tako Vesno kot Cvetje v jeseni pripravlja ista ekipa.

MOJE PESMI, MOJE SANJE: Eden najuspešnejših muzikalov vseh časov je dobil svojo priredbo v Sloveniji. Zgodba o družini von Trapp in vzgoji sedmih otrok se začne s prihodom nove varuške, Marie. Maria v hišo vrne glasbo in veselje, nehote tudi ljubezen v življenje stotnika von Trappa. Srečo prekine priključitev Avstrije nacistični Nemčiji, zaradi katere mora družina zapustiti svojo domovino. Muzikal spremlja preko 50 pevcev in igralcev z znanimi skladbami kot so: Climb every mountain, Edelweiss, DO, RE MI, My favourite things in drugih.

BRILJANTINA: Premierno uprizorjena leta 1971 v Chicagu, spada med pet najpopularnejših filmskih muziklov vseh časov. Zgodba o zlati dobi rokenrola, bo slovensko premierno uprizoritev doživela poleti. Briljantina je zgodba iz konca petdesetih let. Odvija se na začetku šolskega leta, ko mlade iz različnih socialnih statusov, a z željo po prijateljstvu, povežejo ljubezen, odraščanje, sanje in upanje o prihodnosti. Večno popularna tema ter čar predrznega Danya in lepota pridne Sandy sta razlog za uspeh in številne priredbe.

MAMA MIA: Romantična komedija polna energije, kjer kot glavna junakinja nastopa Donna, mati samohranilka in njena dvajsetletna hči Sophie. Sophie sanja o pravljični poroki in romantiki. Vendar, kdo bi jo lahko pospremil do oltarja? Skozi celotno zgodbo, polno zanimivih dogodivščin na grškem otoku, nas pospremi glasba skupine ABBA.

SUGAR – NEKATERI SO ZA VROČE: Zgodba je postavljena v leto 1931. Brezposelna glasbenika se po naključju znajdeta sredi mafijskega obračuna in komaj odneseta celo kožo. Zgodba se vse do konca vrti okrog situacijskih ljubezenskih in gangsterskih zapletov, glavna junaka pa jima skušata ubežati vse do konca. Muzikal je narejen po filmu Some like it hot z Marilyn Monroe, Jackom Lemmonom in Tonyem Curtisom.

Med potovanjem v tujini, med ponudbo ne spreglejte naslednjih:

CATS: Zgodba govori o treh mačkah s posebnimi imeni, vsaka pa za sabo nosi svojo edinstveno mačjo osebnost.

WICKED:  Prikazuje zgodbo dveh čarovnic iz Čarovnika iz Oza, zlobne čarovnice z Zahoda in dobre čarovnice Glende.

CHICAGO: To je akcijski muzikl, prepleten z umori, korupcijo in nasiljem.

MARY POPPINS: Zgodba govori o angleški bančniški družini, ki ugotovi, da nujno potrebuje varuško. Vsak družinski član ima svoje ideje o tem, kakšna naj bi ta bila. Ko se na njihovih vratih pojavi Mary Poppins, so prepričani, da  ona pooseblja vse kar so si želeli.

ROCK OF AGES: Muzikal poln največjih rock uspešnic, kulture, stilov oblačenja in še česa 80-ih let.

HAIRSPRAY: Zabavna zgodba o vzponih in padcih obilne najstnice Tracy, popelje pa nas vse do vprašanja strpnosti do drugačnih.

 

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ