Prijava na e-nasvete

9 lepotnih grehov

Prepogosta uporaba likalnika, sušilca za lase ali naprave za kodranje las

… lase izsuši ali celo osmodi, zato je treba uporabljati šampon in balzam, ki lasem povrneta vlago. Pogosto umivanje las s primernim šamponom las ne poškoduje, lahko pa ti pričnejo izpadati ob pretesnem, rednem spenjanju v kite, čope ali fige. Gumijasta elastika lase potrga, zato raje uporabite gumico iz blaga. Mit, da je lase za pospešeno rast treba počesati stokrat dnevno, ne drži, saj lahko tako poškodujete lasišče.

Pri barvanju las raje uporabite naravne barve

Beljenje las s peroksidom je izjemno agresiven postopek, zaradi katerega lasje sčasoma postanejo suhi. Če se barvate, uporabljajte tudi nego primerno barvanim lasem in hranilno masko vsaj enkrat tedensko.

Stiskanje mozoljev

Lahko pušča brazgotine, rano okužite, mozolj se vname, posledica pa je boleča in vneta oteklina. Zato opravilo raje prepustite kozmetičarki, ki bo poskrbela za sterilne pogoje.

Grizenje obnohtne kožice in nohtov

… omogoča prost dostop bakterijam, zaradi katerih vas bodo prsti boleli ali celo otekli, pogriženi nohti pa nikakor niso lepi. Rešitev je grenko mazilo, ki vam bo pomagalo, da se tega odvadite. Roke tudi redno negujte s kremo.

Spanje z ličili

Ker se koža ponoči obnavlja, jo morate pred spanjem vedno očistiti vseh snovi, ki so se na njej nabrale čez dan in vseh ličil. Obraz osvežite najprej s hladno vodo, uporabite čistilno mleko ali micelarno tekočino, za odstranjevanje očesnih ličil oljni odstranjevalec (lahko mandljevo ali kokosovo olje) in na koncu tonik. Za tiste večere po norih zabavah, ko pred seboj vidite le še toplo posteljo, pa imejte na nočni omarici pripravljen paket robčkov za odstranjevanje ličil.

Z beljenjem zob

… si tanjšate sklenino, področje zob ob dlesni pa postane bolj občutljivo. Raje izberite pravilno ščetkanje in zmanjšajte kajenje in kavo, pa bodo zobje lepši. Pomaga tudi, če po jedi ali kavi spijete kozarec vode z limono.

Zdravega sončenja ni

Tako solarij kot naravno sončenje sta namreč škodljiva, saj porjavitev ne pomeni, da je koža zdrava, ampak se tako le brani pred opeklinami. Opozorilo, da sončenje povečuje možnost kožnega raka, velja za vse. Zato uporabljajte kreme in ostale izdelke za obraz z zaščitnim faktorjem vse letne čase.

Nepravilno shranjevanje kozmetike

… lahko zmanjša njen rok uporabnosti. Preverite rok uporabe, ki je napisan na kozmetiki (številka napisana na lončku predstavlja število mesecev, če ni napisanega izrecnega datuma). Prav tako je najboljša temperatura za kozmetiko okoli 20 °C, pazite tudi, da jo ne izpostavljate direktno sončnim žarkom. Čopiče, ki jih uporabljate za ličenje, redno čistite, priporoča se vsaj enkrat tedensko.

Prekomerna uporaba dezodoranta in parfuma

… je greh, ki ga izvaja predvsem moški del populacije. Telo lahko postane imuno na antiperspirante, ti pa dejansko ne morejo ustaviti procesa potenja. Poleg tega pa oblak vonja, ki vas spremlja, prej odvrne kot privlači.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PREBERI VEČ