fbpx
Domov Oznake Moda

Oznaka: moda

Oblikujmo garderobno kapsulo

Garderobna kapsula, ki je preprosta mini garderoba, sestavljena iz kosov, ki jih popolnoma obožujete, bo spremenila vaše življenje.

Oblačila lahko tudi zastrupljajo

Ali se kdaj vprašate, kje so nastala oblačila, ki jih nosite, kakšni procesi se uporabljajo za izdelavo, ali onesnažujejo okolje in ali morda vsebujejo škodljive snovi? Ste že kdaj zaznali neprijeten vonj ob vstopu v trgovino?

9 lepotnih grehov

Vsak ima kakšno nezdravo navado. Čeprav so te pogosto posledica živčnosti in se jih zato velikokrat ne zavedamo, na drugih pustijo slab vtis, predvsem pa vplivajo na naše zdravje. Nekaj lepotnih navad, ki jih nezavedno delamo, pa lahko škodujejo. Katere so to?

Kaj narediti z odsluženimi oblačili

Odslužena oblačila lahko na originalen, zanimiv način predelate, lahko jih prodate, si jih izmenjate ali pa podarite. Možnosti je nešteto, uporabiti je treba le nekaj domišljije in ustvarjalnega elana. Lahko jih podarite ali pa ustvarite iz njih nekaj novega. V obeh primerih se boste bolje počutili kot da bi jih vrgli v smeti.

Osnove ličenja za različne oblike obraza

Zagotovo ste se že kdaj vprašali, kako se naličiti glede na obliko obraza, ki jo imate. Ali pa, kako lahko naličite svoje oči? Včasih lahko le kakšna malenkost vaš obraz popolnoma spremeni. Pogovarjali smo se z vizažistko Tino Modlic, Make-up Modlic, in Tanjo Ozimek iz Frizerskega salona Jelka, ki sta nam zaupali nekaj nasvetov, kako pravilno uporabljati ličila in se pravilno naličiti glede na posamezno obliko obraza.

Hieroglifi na etiketah oblačil

Ker tedenskega pranja perila ne boste mogli večno prelagati na starše, je pomembno, da se na to težko opravilo pripravite tudi sami. Prvi korak je naučiti se, kaj pomenijo znaki na všitih etiketah. Četudi se lahko zdijo zelo nerazumljivi in nepotrebni, jih je pametno upoštevati, saj si boste le tako zagotovili trajnejše življenje najljubšega oblačila.

Z blogom do uspeha

Modni poznavalci na svojih blogih delijo svojo ljubezen do mode, zadnje modne trende, mnenja, ideje in vse o modnem dogajanju po svetu. Sledijo jim množice modnih navdušencev, ki jih dnevno spremljajo. Pogovarjali smo se s slovenskima blogerjema Anžetom Frantarjem (Ulični stil) in Sašo (Duckalicious).

Urejeni nohti kjerkoli in kadarkoli

Svojim nohtom lahko privoščite razvanje kar v domači kopalnici. Za malo denarja imate lahko lepe, urejene nohte in roke vedno in povsod. In kakšne so zapovedi pravilne manikure?