Prijava na e-nasvete

Strastna in močna ljubezen

Večina parov si na začetku zveze želi, da bi vajina strastna in močna ljubezen trajala vse življenje. Zato pozneje ne razumete, kaj se je zgodilo, da je ljubezen kljub temu izginila. In v čem je skrivnost trajne in srečne ljubezenske zveze? Lucija Hrovat pripoveduje, da po prvih konfliktih vidite, ali se bo strastna zaljubljenost lahko preobrazila v ljubezen ali ne. V ljubezni je poleg ohranjanja strasti potrebno sprotno razreševanje konfliktov, razumevanje drugega, poslušati in slišati stisko, razmišljanje drugega, prilagajanje, sprejemanje drugačnosti ter dovoliti sebi in partnerju rasti v sebi, v odnosu.

Kaj storiti, da bo ljubezen ostala strastna in močna

Če želite, da ljubezen ostane strastna in močna, lahko odnos oplemenitite z zagotavljanjem osnovnih potreb, ki jih nosite v sebi že iz otroštva, in jih iščete v partnerskem odnosu:

  • Pripadnost in povezanost: vzemita si čas, ki je namenjen samo vama. Ali ga bosta izkoristila za pogovor o vsakodnevnih stvareh ali se igrala družabne igre, šla na sprehod, skuhala večerjo skupaj – ta odločitev ostane vama. Naj bo to dnevni ali tedenski ritual – a naj bo vajin stalni ritual!
  • Zaupanje: pomeni dati pristen odziv. Lahko se zaneseta drug na drugega, vzameta se zares in vztrajata ob partnerju v njegovi stiski.
  • Dostojanstvo: zajema spoštovanje sebe, sposobnost drug drugega poslušati in sprejemati, sprejemanje partnerjevega sveta. Dopustita drug drugemu svobodo, dovolita, da partner čuti, kar čuti, in da mu ni treba čutiti, kar mu drugi reče.
  • Prepoznavnost: dopuščanje razvijanja osebnega stila in slišanost v konkretnih potrebah in danostih. V odnosu ohranita svoje hobije, stvari, ki vaju sproščajo.
  • Sočutje: je v prvi vrsti sprejemanje in razumevanje partnerja ter razvijanje odnosa v ljubezni. Ko so razviti prejšnji stebri, se lahko začne razvijati tudi ta. Ali lahko sprejmeta drug drugega, takega kot sta, ter ohranita odprt dialog o podobnostih in različnostih čustvovanja ter dojemanja drugega in sebe?

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ