fbpx
Domov Oznake Kozmetika

Oznaka: kozmetika

Enostavna kozmetika narejena kar doma

Enostavna kozmetika pripravljena doma vsebuje manj kemikalij.

9 lepotnih grehov

Vsak ima kakšno nezdravo navado. Čeprav so te pogosto posledica živčnosti in se jih zato velikokrat ne zavedamo, na drugih pustijo slab vtis, predvsem pa vplivajo na naše zdravje. Nekaj lepotnih navad, ki jih nezavedno delamo, pa lahko škodujejo. Katere so to?

Nega kože

Koža je ogledalo našega splošnega zdravja, zdravi ljudje imajo tudi lepšo kožo. Pomembno je, da negujemo kožo celega telesa, tokrat pa se bomo posvetili ustrezni negi kože na obrazu.

Lepotni miti

Veliko lepotnih trditev sprejmemo za resnične, brez da bi dvomili v njih. Nas pa je zanimalo, ali so vsi resnični.

Kozmetika “naredi sam”

Zakaj bi kozmetiko kupovali v trgovini, če jo lahko poiščete tudi doma. Preverite, kaj imate v hladilniku ali shrambi, ter z domačimi izdelki poskrbite za nego svojih las, nohtov in kože. Velja pravilo, kar bi dali v usta, je dobro tudi za kožo, zato pobrskajte po omari in hladilniku ter prihranite pri negi kože.

Resnice in zmote o negi las

Ali si lahko lase umivamo vsak dan, kako pravilno uporabljamo masko, je barvanje zdravo za lase, pogosto stiženje res pomaga pri hitrejši rasti? Nekaj glavnih zakonitosti, ki bi se jih morali pri negi las in lasišča držati vsi, ne glede na spol in starost sta nam zaupali Anita Boškin iz frizerskega salona Simple in Lidija Ficko iz frizerskega salona Lidija.

Kozmetika, ki ni testirana na živalih

Vsak izmed nas vsak dan uporabi vsaj eno stvari iz vrst kozmetike, pa naj bo za odišavljanje, ali za odpravljanje gubic, ali za vlaženje kože, itd. Na embalaži si navadno najprej preberemo, ali je izdelek klinično preizkušen oziroma varen za uporabo. Na žalost pa se ne zavedamo, da je nekdo moram preizkusiti izdelek pred nami, da lahko na embalaži vse to piše in navadno so to živali.

Slabe sestavine v kozmetiki

Velikokrat niti ne pomislimo, da nam lahko določene sestavine v kozmetiki škodujejo, saj je namen kozmetike, da nas polepša. A žal je sestavin, ki so v kozmetičnih izdelkih problematične, zelo veliko, vendar o tem ne more govoriti vsak, laik.

Organska kozmetika

Katera kozmetika se zares šteje med naravno, kaj vsebujejo takšni kozmetični pripravki in katere oznake morajo imeti na embalaži? Vse to preberite spodaj in si certifikate zapomnite ali pa zapišete, da jih boste upoštevali naslednjič, ko boste kupovali kozmetiko.