Prijava na e-nasvete

Izvleček pravil študentskih domov po Sloveniji

V članku smo naredili izvleček pravil študentskih domov po Sloveniji, vendar je to le peščica tega, kar bi morali vedeti o subvencioniranem bivanju.

Izvleček pravil:

  • Kot stanovalci ste dolžni redno skrbeti za red in čistočo v sobah, skupnih prostorih in okolici doma, varčno rabiti vodo in električno energijo, redno zaklepati vrata sobe, skrbeti za svoje premoženje, ne zlorabljati inventarja v domu, poravnati ugotovljeno škodo, skrbeti za varnost in izklapljati električne naprave, zapirati okna in vodovodne pipe, odstranjevati pokvarljivo hrano in ločevati smeti.
  • Vsak stanovalec lahko sočasno prenočuje po enega obiskovalca. V domskem redu boste našli navodila, kakšen je postopek (po navadi je treba prijaviti prenočevanje obiskovalca v sprejemni pisarni) in koliko dni v mesecu lahko pri študentu prespi zunanji obiskovalec.
  • V naselju in domovih mora biti red in mir, zlasti med 22. in 6. uro. Za druženje stanovalcev so v domovih določeni skupni prostori. V njih so dovoljene interne zabave za stanovalce in njihove prijatelje, pod pogojem, da mora biti organizator zabave stanovalec doma. Zabava mora biti prijavljena.
  • Ne glede na vsa napisana pravila je najbolj pomembno, da veste, da morate spoštovati osebnost in svobodo drugih. Bodite v dobrih odnosih s svojimi »sosedi«, glede sobivanja se dogovarjajte med seboj. Do drugih se vedite tako, kot bi želeli, da se oni vedejo do vas.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ