fbpx
Domov Oznake Lepota

Oznaka: lepota

9 lepotnih grehov

Vsak ima kakšno nezdravo navado. Čeprav so te pogosto posledica živčnosti in se jih zato velikokrat ne zavedamo, na drugih pustijo slab vtis, predvsem pa vplivajo na naše zdravje. Nekaj lepotnih navad, ki jih nezavedno delamo, pa lahko škodujejo. Katere so to?

Nega kože

Koža je ogledalo našega splošnega zdravja, zdravi ljudje imajo tudi lepšo kožo. Pomembno je, da negujemo kožo celega telesa, tokrat pa se bomo posvetili ustrezni negi kože na obrazu.

Naraven dezodorant

Skupaj s pomladjo in poletjem prihajajo tudi višje temperature, posledično pa tudi čas prepotenih teles in mokrih madežev pod pazduho. Preberite nekaj naravnih načinov, kako zmanjšati potenje.

Lepotni miti

Veliko lepotnih trditev sprejmemo za resnične, brez da bi dvomili v njih. Nas pa je zanimalo, ali so vsi resnični.

Kaj narediti z odsluženimi oblačili

Odslužena oblačila lahko na originalen, zanimiv način predelate, lahko jih prodate, si jih izmenjate ali pa podarite. Možnosti je nešteto, uporabiti je treba le nekaj domišljije in ustvarjalnega elana. Lahko jih podarite ali pa ustvarite iz njih nekaj novega. V obeh primerih se boste bolje počutili kot da bi jih vrgli v smeti.

Osnove ličenja za različne oblike obraza

Zagotovo ste se že kdaj vprašali, kako se naličiti glede na obliko obraza, ki jo imate. Ali pa, kako lahko naličite svoje oči? Včasih lahko le kakšna malenkost vaš obraz popolnoma spremeni. Pogovarjali smo se z vizažistko Tino Modlic, Make-up Modlic, in Tanjo Ozimek iz Frizerskega salona Jelka, ki sta nam zaupali nekaj nasvetov, kako pravilno uporabljati ličila in se pravilno naličiti glede na posamezno obliko obraza.

Lepota iz narave

Nekatere rastline, ki jih najdemo v naravi, so zelo koristne za nego kože in las. Pripravite si lahko čisto naravni, domači lepotni pripravek. Da pa boste vedeli kaj uporabiti, pa si preberite spodnji seznam, kjer smo zbrali najpogostejše rastline, ki jih najdete na domačem travniku.

Organska kozmetika

Katera kozmetika se zares šteje med naravno, kaj vsebujejo takšni kozmetični pripravki in katere oznake morajo imeti na embalaži? Vse to preberite spodaj in si certifikate zapomnite ali pa zapišete, da jih boste upoštevali naslednjič, ko boste kupovali kozmetiko.

Urejeni nohti kjerkoli in kadarkoli

Svojim nohtom lahko privoščite razvanje kar v domači kopalnici. Za malo denarja imate lahko lepe, urejene nohte in roke vedno in povsod. In kakšne so zapovedi pravilne manikure?