Prijava na e-nasvete

Prednosti redne vadbe

Imunski sistem – Redna in zmerna vadba krepi imunski sistem. Z njo postanemo odpornejši proti različnim okužbam. Tako se lahko izognemo nadležnemu prehladu. Poudarek je na zmerni telesni obremenitvi, saj prevelika naprezanja lahko oslabijo imunski sistem.

Spanje in energija – Če ste se naveličali šteti ovčke, da vas zazibajo v spanec, poskusite z redno vadbo. Ta namreč izboljšuje spanec in vas napolni z energijo.

Osteoporoza – Aktivnost krepi mišice in prispeva k povečani gostoti kosti. Mnoge raziskave dokazujejo, da je redna in trajna telesna vadba pozitivni dejavnik pri preprečevanju nastanka osteoporoze v poznejših letih. Na gostoto kosti najbolje vplivajo vaje za moč. Če želimo biti poskočni tudi na starost, začnimo z redno vadbo že danes.

Migrena – Novejše raziskave trdijo, da v boju zoper nadležne migrene pomaga tudi šport. 75 % žensk v raziskavi univerze v Göteborgu je poročalo o zmanjšani pogostosti migren, potem ko so bile vsaj trikrat tedensko aktivne.

Bolečine v hrbtu – Redna vadba je priporočljiva tudi za odpravo bolečin v hrbtu ter lepšo držo. Koristna je predvsem joga, saj združuje raztezalne vaje z vajami za moč in ravnotežje. Prijetno s koristnim lahko združite tudi pri pilatesu. Morda vas bo poleg brhkih teles prepričalo tudi to, da pilates izboljšuje fleksibilnost hrbtenice.

Duševno zdravje – Redna vadba pozitivno vpliva na sproščanje čustvene napetosti in stresa. Krepi našo duševnost in bogati medsebojne vezi in odnose. Samski torej ne oklevajte, ampak raje obujte športne copate in na teku ulovite novega partnerja. Redna vadba lajša občutke tesnobe in depresije, zato ne utapljajte žalosti v razvadah, ampak v športu.

Naj bo redna vadba tudi priložnost za preživljanje časa v dvoje, pa naj bo romantično, poskočno ali poredno. Naj postane del vašega vsakdana, saj dolgoročne pozitivne vplive telesne vadbe opazimo le, če jih redno gojimo skozi celo življenje.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ