fbpx
Domov Oznake šport

Oznaka: šport

Navadite se na vsakodnevno gibanje

Z vsakodnevnim gibanjem porabimo največ energije, lahko ga razdelimo v dve skupini: transportno gibanje (pot na faks peš ali s kolesom, nakupovanje, hoja po stopnicah) in delovno-rekreativno gibanje (sprehajanje, pospravljanje, športne aktivnosti).

Vadbe v koraku s časom

Zdrav duh v zdravem telesu naj postane vodilo vašega vsakdana. Čeprav se vadbam na tekaških stezah vrača popularnost, preprosto nimamo več časa, da bi ure in ure na teden preživeli v fitnes centrih.

9 norih vadb za vsak dan

Iščemo nove in zabavne načine, kako bi vnesli v naš vsakdan več telesnih aktivnosti. Imamo nekaj predlogov, ki ne le da vas bodo spotili, hkrati se boste tudi noro zabavali.

10 nasvetov za začetnike teka

Tek je rekreacija, s katero boste zbistrili glavo od študijskih obveznosti, ki ga lahko izvajate kadarkoli in kjerkoli. Zbrali smo nekaj napotkov za lažji začetek tekaškega treninga.

Povečanje mišične mase

Povečanje mišične mase se začne z zdravim življenjskim slogom, s pravilno vadbo, ravnovesjem zaužitih kalorij in hranil.

Tehnološki vrat

Sindrom imenovan tehnološki vrat je pripeljal do spoznanj, da stoječ položaj med delom ali preživljanjem prostega časa za računalnikom, ni več nekaj nenavadnega.

Najbolj priljubljena novoletna zaobljuba – začnite že danes

Verjetno si lahko predstavljate, kaj je najbolj priljubljena novoletna zaobljuba. Ampak tako hitro, kot je sprejeta, je včasih tudi pozabljena. Zato vam predstavljamo 7 neverjetnih stvari se vam bodo zgodile, ko boste vsak dan naredili desko (plank). Nekaj plankov, pa lahko vsi vsak dan vseeno opravite.

Majske igre

Spet je maj in spet so tu Majske igre. Pregovorno najbolj študentski mesec maj, boste na svoj račun prišli vsi športniki, kulturniki in zabavljači. Tudi letos bo dogajalo od 8. pa do 24. maja v Ljubljani na različnih lokacijah.

Indoor aktivnosti – vodene vadbe

Kako se lahko v hladnejšem času učinkovito razgibate na različnih vadbah, ki jih ponujajo v športnih dvoranah različnih centrov. Predstavljamo Pilates Flow, Simply Step, Body Attack, Body Pump, Zumbo, Crossfit in različne oblike joge.

Na kaj paziti pri športni rekreaciji?

Seznam športnorekreativnih dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo, je dolg, na vodilnih mestih po priljubljenosti pa so dejavnosti, ki se odvijajo v naravi, kot so hoja (sprehodi), plavanje, kolesarjenje, alpsko smučanje in planinarjenje. Pri vsaki športni rekreaciji pa je potrebno upoštevati osnovna pravila, ki preprečujejo nastanek poškodb in olajšajo vadbo.