fbpx
Domov Oznake Zdravje

Oznaka: zdravje

Duševno zdravje študentov

Ali študentje poskrbijo za svoje duševno zdravje? Najpogostejše duševne motnje študentov so depresija in povišana tesnoba (anksioznost).

Top vadbeni trendi

Najbolj vroči vadbeni trendi imajo skupno sporočilo - kardio, kardio, kardio. Sporočajo tudi, da je potrebno izboljšati osnovne funkcijske spretnosti.

Tehnološki vrat

Sindrom imenovan tehnološki vrat je pripeljal do spoznanj, da stoječ položaj med delom ali preživljanjem prostega časa za računalnikom, ni več nekaj nenavadnega.

Vegansko prehranjevanje

Z odločitvijo za vegansko prehranjevanje morate poskrbeti za kakovosten in usklajen jedilnik ter kako "poveganiti" hranila. Preberite tudi kakšne so prednosti veganskega prehranjevanja - za okolje, zdravje in živali.

Zakisanost telesa in bazična živila

Kakšna živila najpogosteje uživate - bazična živila ali alkalna? Koncepta bazično in kislo sta v zadnjem času postala popularna v povezavi s zdravimi načini prehranjevanja. Vendar je potrebno omeniti, da kislinsko-bazno stanje telesa ni povezano le s prehrano.

Najbolj priljubljena novoletna zaobljuba – začnite že danes

Verjetno si lahko predstavljate, kaj je najbolj priljubljena novoletna zaobljuba. Ampak tako hitro, kot je sprejeta, je včasih tudi pozabljena. Zato vam predstavljamo 7 neverjetnih stvari se vam bodo zgodile, ko boste vsak dan naredili desko (plank). Nekaj plankov, pa lahko vsi vsak dan vseeno opravite.

Alternativne metode za boljše počutje

Študentsko življenje poleg predavanj in zahtevnih izpitov prinaša tudi pestro obštudijsko življenje. Jej zdravo in raznoliko, veliko se gibaj, poskušaj na svet gledati s pozitivne strani in študijski uspeh ter energija za preplesane noči sta zagotovljena. Kaj pa, ko nas telo vendarle pusti na cedilu?

Menstrualni pripomočki

Pod drobnogled smo vzeli različne vrste menstrualnih pripomočkov, skupaj z njihovimi prednostmi in slabostmi, saj je v zadnjem času vedno večja zaskrbljenost glede vpliva na zdravje in okolje.

Kako najhitreje preboleti mačka?

Prekomerno popiti alkoholni opoj naslednje jutro pusti na človeku neprijetno počutje in bobnenje v glavi. Preberite naslednje nasvete in se izognite bolečemu mačku. Seveda pa, prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju, zato pijte z glavo.

Prva pomoč za študente

Med bivanjem v študentskem domu ali stanovanju ne pozabite na prvo pomoč, saj nikoli ne veste, kdaj boste potrebovali katero od zdravil ali pribor. Vse potrebno si shranite v skupni škatli, ki naj vam bo vseskozi dosegljiva.