fbpx
Domov Oznake Glavobol

Oznaka: glavobol

Alternativne metode za boljše počutje

Študentsko življenje poleg predavanj in zahtevnih izpitov prinaša tudi pestro obštudijsko življenje. Jej zdravo in raznoliko, veliko se gibaj, poskušaj na svet gledati s pozitivne strani in študijski uspeh ter energija za preplesane noči sta zagotovljena. Kaj pa, ko nas telo vendarle pusti na cedilu?

Glavoboli in migrene

Negativna posledica izpitnega obdobja so, poleg neprespanih noči, za mnoge študente tudi ponavljajoči se hudi glavoboli, ki se pojavijo kot rezultat preobremenjenosti, živčnosti ter stresa.

Prednosti redne vadbe

Vadbo moramo izvajati vsaj trikrat na teden po pol ure ter s tolikšno intenzivnostjo, da poveča frekvenco srca. Med pozitivne učinke redne vadbe nekateri uvrščajo preprečevanje raka, nižanje krvnega tlaka, preprečevanje koronarne bolezni srca (infarkt, motnje srčnega ritma, nenadna smrt ipd.). Povečuje sposobnosti telesa, predvsem izboljša sistem za prenos kisika in hranljivih snovi.

Za čem najpogosteje zbolijo študentje

Po podatkih Dispanzerja za zdravstveno varstvo študentov Maribor (mag. Jasmina Skočir, dr. med. spec.) je v študijskem letu 2009/2010 zdravniško prvo pomoč poiskalo 800 študentov, ki so najpogosteje bolehali za vnetji dihalnih poti, srednjega ušesa in sečil, za akutnimi bolečinami in obolenji kože, alergičnimi reakcijami dihal in kože, poškodbami ter bolezenskimi znaki kot reakcijami na stres.