fbpx
Domov Oznake Spolnost

Oznaka: spolnost

Spolno prenosljive okužbe

Spolni odnosi lahko poleg užitka prinesejo tudi nekaj manj prijetnega - spolno prenosljive bolezni. Nekatere so nenevarne, druge pa lahko ogrozijo vaše življenje.

Glivično vnetje

Glivično vnetje se lahko pojavi v različnih obdobjih življenja in na različnih delih telesa. Najpogostejše so na spolovilih in na stopalih.

Dokumentarci o spolnosti, hrani in o nas samih

Dokumentarni filmi. Tisti dobri, malce manj dobri in slabi. Tisti, ki imajo povsem napačen namen oziroma za njihovim namenom tičijo interesi, ki vam podzavestno perejo in perejo možgančke.

Poskrbimo za varnost – kontracepcijska zaščita

Morda ste se že velikokrat vprašali: »Zakaj sploh potrebujem kontracepcijo?« Odgovor je preprost: za uravnavanje naravne plodnosti. Podatek, da lahko ženska, ki ne uporablja kontracepcije, v življenju zanosi celo 15-krat, nam vsekakor da misliti.

Za čem najpogosteje zbolijo študentje

Po podatkih Dispanzerja za zdravstveno varstvo študentov Maribor (mag. Jasmina Skočir, dr. med. spec.) je v študijskem letu 2009/2010 zdravniško prvo pomoč poiskalo 800 študentov, ki so najpogosteje bolehali za vnetji dihalnih poti, srednjega ušesa in sečil, za akutnimi bolečinami in obolenji kože, alergičnimi reakcijami dihal in kože, poškodbami ter bolezenskimi znaki kot reakcijami na stres.

Seks za zdravje

Seks nima le razmnoževalne in kratkočasne funkcije – je tudi zdrav.

Erogene cone

Dotikanje in ljubkovanje nekaterih delov telesa v nas prebudi več čutnih užitkov, saj je tam prisotnih več živčnih končičev kot drugje. Ker pa se noben človek ni rodil kot izvedenec v ljubljenju, vam tokrat ponujamo nekaj koristnih nasvetov za raziskovanje razsežnosti in sladkosti vajinih teles.

VIDEO: Moški in ženski slovar tujk

Vsi, ki še niste ugotovili, kaj misli nasprotni spol, ko nekaj pove, si lahko zdaj pomagate z moškim in ženskim slovarjem tujk. Morda se boste z njim izognili nemalo nepotrebnim konfliktom in stresu. Malo zares, malo za hec, smo pripravili slovar ženskega in moškega izrazoslovja.

10 skrivnosti dobrega seksa

Kako do kvalitetnega seksa? Zagotovo je vsak od nas že doživel seks, za katerega si je želel, da ga ne bi. Po drugi strani pa je najbrž vsak od nas že doživel tudi seks, ko se mu je še 10 dni potem smejalo. Torej, nagradno vprašanje. Kako eliminirati prvo vrsto seksa in kako ekstremno hitro povečati število druge vrste seksa?

Tantra za začetnike

Pred 2500 leti so se indijski filozofski in religijski sistemi začeli ukvarjati z idejo, da se človek, ki stremi k višjim sferam duhovnosti, odpove seksu. Partnerja, ki prakticirata tantro, naj bi se s pomočjo več urne »predigre« najprej sprostila, nato pa počasi, z več prekinitvami spolnega odnosa prišla do orgazma (ki pa ni nujen, saj se tako varčuje s spolnimi tekočinami).