Prijava na e-nasvete

Tantra za začetnike

Tako je tantričen seks tisti, ki stremi k čim daljši predigri, »navaden« seks pa tisti, ki teži k čim hitrejšem orgazmu. Za tiste, ki jim je duhovnost blizu, predstavlja tantra poleg fizične združitve predvsem duhovno povezanost s partnerjem in vstopanje v polje transcendence. Beseda tantra oziroma tanoti pomeni razširiti, raztegniti, stegniti, združena pa je še z besedo trayati, ki pomeni osvoboditi.

Napotki za začetnike, ki bi tantro radi užili na bolj fizični ravni:

  • Prostor, kjer se bo tantrični seks dogajal, naj bo udoben, zatemnjen in primerno odišavljen: dišeče palčke, svečke, eterična olja (seveda bo prav prišel tudi kakšen kozarec vode).
  • S partnerjem se usedita in si nekaj časa samo glejta v oči; poskušajta pravilno in globoko dihati in se umiriti. Danes, ko je stres sestavni del življenja, je zelo pomembno, da se ga znamo znebiti vsaj med intimnimi odnosi.
  • Počasi se začnita božati; sama sebe ali drug drugega, pomembno je le, da izpustita vse erogene cone.
  • Iz nežnih dotikov preidita na masažo celotnega telesa (masaža naj bi bila usmerjena v odpiranje vseh sedmih čaker) – erogene cone so še vedno pod strogo prepovedjo dotikov.
  • Usedita se eden za drugega in v tem položaju nadaljujta z nežnim dotikanjem. Tukaj so že dovoljeni občasni obiski intimnih delov partnerja ali sebe. Dogajanje lahko popestrita tako, da drug drugemu govorita, kje naj se dotikata.
  • Čez čas se spet usedita drug nasproti drugega in nadaljujta z božanjem, medtem ko se gledata v oči.
  • V naslednjem koraku se ženska usede na moškega in nadaljujeta z ljubkovanjem. Gibi so mehki in počasni.
  • V kakšnem položaju sta, ko se zgodi prva penetracija, ni pomembno. Z blagimi gibi nadaljujta, dokler ne začutita, da se bliža orgazem. Takrat se zopet usedita drug nasproti drugega, glejta se in se božajta. Prav sposobnost zadrževanja orgazma je tista, ki dvigne vajino seksualno energijo na višjo raven in je na koncu lahko zaslužna tudi za enourne ekstatične orgazme.
  • Za vse polčase, ki bodo sledili, si lahko omislita različne stvari: lahko drug drugega hranita z jagodami, se skupaj okopata, počasi plešeta … skratka, nekaj, kar počneta skupaj, kar počneta počasi in kar vama odgovarja.
  • Ko doživita orgazem, ostanita v takratnem položaju in se še nekaj časa ljubkujta.

Tantrični seks lahko traja tudi več dni brez akrobatičnih spretnosti in avanturizma, pomembna je le čustvena odprtost partnerjev. Če pa je užitek, ki sledi temu, res tako magičen, pa boste občutili sami.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ

MNENJA ŠTUDENTOV

O NAS

Za vsa vprašanja, komentarje, ideje nas kontaktirajte. V najkrajšem možnem času vam bomo poskušali odgovoriti.

Stik z nami: info@MestoMladih.si

SLEDI NAM