Prijava na e-nasvete

VIDEO: Kako napolnite svojo Urbana kartico

Z denarjem na avtobus ne gre. Potrebujemo Urbana kartico – kako pa naj jo napolnimo, da bomo nemoteno potovali po mestu? Tu vas vodimo in pomagamo.

Uporabite pa lahko tudi aplikacijo. Več preberite tukaj.

Možnosti plačila prevoza

Poleg kartice Urbana, na katero naložite dobroimetje ali terminsko vozovnico, lahko plačate tudi z aplikacijo Urbana na pametnem telefonu. Preko aplikacije lahko naložite dobroimetje ali kupite različne vrste vozovnic, vključno s mesečno osnovnošolsko vozovnico, mesečno in letno prenosno ter splošno vozovnico. Poleg tega je mogoče plačilo opraviti tudi s telefonom, ki podpira storitev VALÚ Moneta – s preprostim vnosom številke 1899 v telefon in prislonitvijo na validator. Na medkrajevnih avtobusih so na voljo enake možnosti plačila, vključno s plačilom z gotovino pri vozniku.

Spletna stran Urbana

Na spletnih straneh kartice Urbana imajo imetniki kartic možnost spremljanja stanja svojih kupljenih produktov in spletne denarnice. Preden lahko uporabite spletno aplikacijo, morate pridobiti aktivacijsko kodo. To lahko storite na urbanomatu ali pri prodajnem mestu. S pridobljeno aktivacijsko kodo lahko nato dodate novo kartico v spletno aplikacijo.

Brezplačno prestopanje znotraj 90 minut

Ob plačilu prevoza s kartico Urbana imate privilegij brezplačnega prestopanja na druge avtobuse znotraj 90 minut od prve validacije. Pri vsakem prestopu je potrebno kartico Urbana ponovno prisloniti na validator, kar omogoča sistem, da zazna vaš prestop brez obračuna dodatnih stroškov. Na zaslonu validatorja se bo izpisal napis “ŽE VALIDIRANA”, kar potrjuje uspešen prestop. Pomembno je vedeti, da brezplačno prestopanje ni dovoljeno iz mestnih na medkrajevne linije ali obratno.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ