fbpx
Domov Oznake Ljubljana

Oznaka: ljubljana

Na bus z Urbano

Enotna mestna kartica Urbana je brezkontaktna pametna kartica, ki omogoča hitro in udobno brezgotovinsko plačilo vožnje z ljubljanskimi mestnimi avtobusi. Z urbano je že mogoče plačati tudi vožnjo z vzpenjačo na Ljubljanski grad, parkirnino na belih conah in parkiriščih v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice ter storitve v knjižnicah.

VIDEO: Kako napolnite svojo Urbana kartico

Potrebujemo Urbana kartico - kako pa naj jo napolnimo, da bomo nemoteno potovali po mestu?

ROK: Štipendije MO Ljubljana

Mestna občina Ljubljana je objavila razpis za podelitev štipendij za nadarjene dijake in študente za šolsko leto 2016/17.

ROK: Štipendije Občine Ljubljana

Mestna občina Ljubljana je objavila razpis za podelitev štipendij za nadarjene dijake in študente za šolsko leto 2016/17.

Podiplomski študij na Fakulteti za strojništvo Ljubljana

Študente na Fakulteti za strojništvo smo povprašali, zakaj so se odločili za nadaljevanje študija, kako poteka študij na njihovi smeri, kje dobijo potrebno literaturo in iz česa se učijo, kateri predmeti se jim zdijo najbolj koristni in kateri najtežji, kakšen je odnos med profesorji in študenti ter katere so pozitivne oz. negativne stvari, ki so jih doživeli na fakulteti.

VIDEO: Kako si izposodim BicikeLJ?

Za vse bodoče dijake in študente, ki boste prišli v Ljubljano in si želeli svojo pot skrajšati z brezplačnim ljubljanskim BicikLJem. Pet preprostih korakov, do izposoje kolesa vam predstavi Filternetovec Žiga. Pa veselo vožnjo po ulicah Ljubljane.

Kam na izlet v Ljubljani in okolici?

Kam se lahko čez vikend odpravite na krajši izlet v prestolnici in tam ostanete tudi za konec tedna? Spoznajte Ljubljano in njeno okolico.