Prijava na e-nasvete

Urejeni nohti kjerkoli in kadarkoli

  • Priprava rok

Roke pred pričetkom manikure najprej očistite. Rahlo jih zdrgnite z grobo mleto soljo. S tem boste odstranili odmrle celice. Nato jih sperete in navlažite z mandljevim oljem, ki bo kožo bogato nahranilo. Lahko si naredite tudi mešanico olivnega olja in limoninega soka, ki skupaj delujeta mehčalno in negovalno. Roke sperite s hladno vodo in jih dobro osušite.

  • Obnohtna kožica

Za odstranjevanje obnohtne kožice uporabite temu namenjen odstranjevalec. Nanesite ga na obnohtno kožico in počakajte nekaj minut, da se kožica zmehča. Kožico ob nohtih rahlo potisnite nazaj. Pri tem si lahko pomagate z leseno paličico (kovinska poškoduje površino nohta), ali pa kar s prstom, ovitim v brisačko. Nikoli pa obnohtne kožice ne režite!

  • Piljenje

Pri piljenju se držite pravila, da noht pilite od enega roba do drugega. To velja tako za krajšanje nohtov, kot tudi za piljenje površine nohta. Nikoli smeri ne spreminjajte, ker takšno piljenje nohte slabi. Pri začetnem piljenju uporabite grobo pilico, nato konico zgladite z nežnejšo, na koncu pa uporabite posebno pilico za glajenje celotne površine nohta. Dobro je vedeti, da so nohti videti urejeni, če so vsi enako dolgi. Za piljenje priporočamo stekleno/kristalno pilico, ki je bolj nežna do nohtov in jih ne cefra, tako kot kovinska. Steklena pilica ima tudi neomejeno življensko dobo, preprosto se jo čisti, z njo pa se lahko noht pili v obe strani. Preden z manikuro nadaljujete, s krtačko in vodo odstranite prah, ki je nastal pri piljenju. Roke ponovno dobro osušite.

  • Razvajajte svoje roke

Rokam in nohtom pred lakiranjem privoščite negovalni tretma. Roke, nohte in kožico navlažite s hranljivo kremo. Če se vam ne mudi, lahko roke oblečete v bombažni rokavici in jih čez noč razvajate. Če pa nimate časa, kremo dobro vtrite v roke in čez približno 5 minut skrbno z brisačko in vatirano paličico odstranite kremo.

  • Lakiranje

Preden se lotite lakiranja, morate poskrbeti, da imate roke in nohte čiste in dobro osušene. Nohte pred lakiranjem razmastite z odstranjevalcem laka. Tako boste zagotovili boljšo in daljšo obstojnost laka.

  • Podlak

Da je lakiranje obstojnejše, moramo nohte najprej nalakirati s podlakom. Ta nohte ščiti pred lakom in drugimi zunanjimi vplivi. Prav tako pa je lahko negovalen in nohte tudi zdravi. Z uporabo podlaka se boste izognili rumenim nohtom, ki lahko nastanejo zaradi močnih bravnih lakov. Vedno počakajte, da se podlak dobro posuši.

  • Lak

Pri nanašanju laka bodite natančni. Sloji naj ne bodo predebeli. Da bo lak res dobro posušen, pa pred naslednjim korakom počakajte od 20 do 30 minut. Če nimate toliko časa, uporabite kapljice za hitro sušenje ali pa nadlak, ki je temu namenjen. Če vam nohtov ne uspe nalakirati lepo in vam zraven lak steče za obnohtno kožico ali pa si po pomoti pobarvate, lahko težavo elegantno rešite tako, da navaden ozek slikarski čopič pomočite v aceton in naredite popravke. Pri lakiranju bodite pozorne, da tega ne delate zunaj, saj se lak hitro suši in posledično boste laku skrajšale življenjsko dobo. Če se vam lak zgosti, ga ne zavrzite, temveč poiščite v drogeriji razredčevalec lakov. Tako vam dejansko ne obo treba zavrečti nobenega laka.

  • Nadlak

Za konec na dobro osušene nohte nanesite še nadlak. Tako bo lak obstojnejši in vaše roke bodo dalj časa sijale v svoji popolnosti. Nadlak pripomore tudi k sijaju laka.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ

MNENJA ŠTUDENTOV

O NAS

Za vsa vprašanja, komentarje, ideje nas kontaktirajte. V najkrajšem možnem času vam bomo poskušali odgovoriti.

Stik z nami: info@MestoMladih.si

SLEDI NAM