Prijava na e-nasvete

Koriščenje subvencij študentske prehrane v restavraciji

Ko prispete v restavracijo, gostinca najprej opozorite na koriščenje subvencij študentske prehrane. Dobili boste poseben jedilni list za študente. Vsakemu študentu pripada glavna jed in vsaj dva hoda (solata in juha ali sadje). Ob obroku vam pripada tudi 2 dl vode.

Postopek za koriščenje subvencij študentske prehrane

V primeru plačila z mobilnim telefonom pokličete najprej številko 1808 in telefon prislonite k terminalu. Ta bo odčital vašo upravičenost do subvencije, gostinec vam mora prek terminala natisniti potrdilo, ki vsebuje celotno vrednost kosila, vrednost subvencije, potrebno doplačilo in število še neporabljenih subvencij. Gostincu boste morali za identifikacijo pokazati tudi osebno izkaznico ali študentsko izkaznico. Postopek je enak v primeru plačila s čip kartico, le da na terminal prislonite kartico.

V primeru, da transakcija ni možna, vam mora gostinec izstaviti potrdilo, kjer mora pisati vzrok zavrnjene subvencije. Najpogosteje je vzrok zavrnjene oz. zadržane subvencije to, da še niso pretekle 4 ure od prejšnjega koriščenja subvencije.

Koristne informacije koriščenja študentske prehrane

  • Subvencionirano prehrano lahko koristite dvakrat na dan, vsak dan med 7. in 22. uro. Novost je, da je subvencionirana prehrana na voljo celotno študijsko leto, torej med 15. julijem in 15. avgustom ni več ukinjena.
  • Na začetku vsakega študijskega leta morate podaljšati upravičenost do subvencije za študentsko prehrano. Podaljšanje opravite preko preko spletne strani www.studentska-prehrana.si ali aplikacije SŠP. To uredite v profilu, tako da označite »Dovoli podaljšanje«. 
  • V primeru zamenjave kartice sim oziroma številke obiščite eno od točk SŠP, kjer vam bodo novo številko ponovno aktivirali.
  • Če izgubite brezkontaktno čip kartico, obiščite eno od točk SŠP. Seboj imejte osebni dokument. Kartico vam bodo deaktivirali in naročili novo. To lahko dvignete na točki SŠP po preteku 5 delovnih dni. V vmesnem času subvencionirane študentske prehrane ne morete koristiti.
  • Prenesete si lahko tudi mobilno aplikacijo z aplikacijo Študentska prehrana, »Student Meal App«, s pomočjo katerih lahko iščete ponudnike subvencionirane študentske prehrane v svoji bližini direktno na zemljevidu. Mobilne aplikacije so brezplačne.
  • V primeru zamenjave osebnih podatkov (naslov, priimek), izgube aktivacijske kode ali prepisa na drugo fakulteto, se morate osebno zglasiti na eni izmed točk SŠP ali pišete na podporo v aplikaciji oz. na dnu spletne strani.
  • Če imate težave s koriščenjem subvencije, je lahko vzrok izpad omrežja. Namesto 1808 poskusite z 080 1808.

Vir: www.studentska-prehrana.si.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ