Prijava na e-nasvete

Seks problematika

Težava prehitrega izliva se običajno reši sama po sebi, saj z izkušnjami moški dobijo boljši občutek obvladovanja. Pri tem si lahko pomagajo z enostavnimi tehnikami:

1) Najbolj enostavna (in hkrati najtežja) je tehnika, pri kateri mora moški med spolnim aktom misliti na nekaj drugega, ne pa na svoje početje. Možgani so namreč najpomembnejši spolni organ, ki ga poskušamo prelisičiti. Kar pa je ob največjem vzburjenju zelo težko.

2) Uporaba kondoma ali mazil, ki vsebujejo lokalne anestetike, zmanjša občutljivost glavice pri spolnem odnosu. V sex-shopih dobite različna mazila, pazite pa, da izberete taka, ki kondoma ne poškodujejo.

3) Ko je moški zelo vzburjen in se njegova moda približajo korenu pensia, jih lahko nežno potisne navzdol v modnik.

4) Med sunki, s katerimi prodira v vagino, lahko stiska zadnjične mišice.

5) Metoda stiskanja: moški naj s prsti poskuša stisniti spolni ud natančno pod glavico, kjer se stika z ostalim delom. Stiskaj naj kakšnih pet do osem sekund, počaka dobro minuto in šele nato naj nadaljuje s spolnim odnosom. Pri tej tehniki lahko s stiskanjem penisa pomaga tudi partnerka.

6) Moški naj med predigro več pozornosti posveti vzburjanju partnerke in naj z vaginalno penetracijo začne, ko je partnerka že tik pred vrhuncem.

7) Nekaj minut po prehitrem izlivu naj moški nadaljuje spolni odnos s ponovno penetracijo. Tako se pojav hitrega izliva bistveno izboljša, če že ne popolnoma odpravi.

8) Samozadovoljevanje nekaj ur pred spolnim odnosom je vsekakor način, kako lahko poskusite omejiti možnost nastopa prehitrega izliva.

9) Pomemben dejavnik, ki lahko zavira ali pospešuje nastop prehitrega izliva, je vsekakor tudi položaj med spolnim odnosom. Misijonarski položaj na primer pospešuje izliv. Moški bo najlažje izliv nadzoroval, ko sedi ali leži na hrbtu, partnerka pa je nad njim.

Ženska odsotnost orgazma

Tako kot moški imajo tudi ženske probleme v spolnosti. Znanstvene raziskave govorijo, da tretjina žensk nikoli ne doživi orgazma med spolnim odnosom, še bolj presenetljivi pa so podatki o tem, da dve od petih žensk orgazem hlinita. Poglejmo, kje se skrivajo problemi odsotnosti orgazma in kako jih rešujemo.

Moški so prepričani, da niso opravili svoje naloge pri spolnem občevanju in posledično niso dobri ljubimci, če partnerke ne pripeljejo do orgazma. Takšno razmišljanje je lahko za žensko psihološko zelo naporno. Da se partner počuti razočaranega, lahko pri ženski povzroči hlinjenje orgazma, zato moški partnerke nikoli ne sme siliti, da mora doseči orgazem. Ženska lahko uživa, četudi ga ne doseže.

Drugo zmotno mišljenje je, da mnogi pripisujejo težavo veličini moškega spolnega uda, vendar to še zdaleč ni pravi vzrok. Obstajata namreč dve vrsti orgazma: vaginalni (ki nastane zaradi posrednega draženja ščegetavčka) in klitorični (ki nastane z neposrednim draženjem ščegetavčka). Torej je razlog lahko le v stimuliranju ščegetavčka.

Pri ženskah ločimo dva tipa odsotnosti orgazma: primarnega in sekundarnega.

Sekundarna odstotnost orgazma
prej ali slej prizadane vsako žensko: gre za motnjo, ki je večkrat povezana s psihoemotivno ravnijo človeka. Ženska je lahko pod velikim stresom, pred pomembnim izpitom ali zagovorom seminarske naloge pred študentskimi kolegi, skrbijo jo finančne zadeve … Za ta tip odsotnosti orgazma je značilno, da ponavadi izgine, ko izgine vzrok, ki je povzročil odstotnost orgazma.

Primarna odsotnost orgazma
je izraz, ki opisuje dejstvo, da ženska nikoli v svojem življenju ni doživela orgazma. To lahko povzroča psihološka zavora, ki ženski onemogoči, da se prepusti užitku, ali pa je – enostavneje – rezultat napačne stimulacije.

Pomoč lahko ženske najdejo v samozadovoljevanju, ki ga strokovnjaki zagovarjajo kot najbolj učinkovito pot, saj tako ženska ugotovi, kako se najbolj vzburi, kaj ji najbolj ustreza in kako najlažje doživi orgazem. In ko bo to vedela, lahko fanta nauči, kako naj jo zadovolji. Poleg tega ji bo to omogočalo, da bo izboljšala odnos s svojim lastnim telesom, tako da bo pri spolnosti bolj sproščena in dovzetna za partnerjevo vzburjanje.

Vir: www.spolnost.com

Več o spolnosti lahko preberete na www.midva.si, www.tosemjaz.netwww.med.over.net in drugih podobnih spletnih straneh.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ

MNENJA ŠTUDENTOV

O NAS

Za vsa vprašanja, komentarje, ideje nas kontaktirajte. V najkrajšem možnem času vam bomo poskušali odgovoriti.

Stik z nami: info@MestoMladih.si

SLEDI NAM