fbpx
Domov Oznake študentska prehrana

Oznaka: študentska prehrana

Pot do trajnostnega prehranjevanja

Nujnost prehoda na pot do bolj trajnostnega prehranjevanja in prehranske modele postaja z vidika varovanja okolja vse bolj jasen korak, vendar ni tako enostavno.

Tedensko načrtovanje obrokov vnaprej

»Meal prepping« - začnite načrtovati obroke vnaprej, da bi se izognili nezdravim hitrim prigrizkom in obrokom. V trgovini boste prihranili, saj ne...

Slastni tunini recepti

Idealno za zajtrk, kosilo ali večerjo, priprava je hitra in enostavna, v telo pa boste vnesli potrebne vitamine, minerale, beljakovine in maščobne kisline omega 3. Dejstvo je, da smo Slovenci (pre)majhni porabniki rib. Statistike kažejo, da je letna poraba na osebo le 2,5 kg morskih in sladkovodnih sadežev ter rib v povprečju, svetovna letna poraba na prebivalca pa presega 16 kg.

VIDEO: S5 sit – Sataraššššš

Tokrat v tandemu! Žiga in Adriana. Adriana in Žiga! Od A do Ž, vam predstavita recept, ki je tako enostaven, da ga boste posredovali še svojim bodočim otrokom. Sataraš. Sedaj pa veselo na delo ... klik!

VIDEO: S5 sit – Poletna polenta

Bučke, paradižnik, mocarela, polenta, dobra volja in veliko smeha ... vse to so sestavine za dobro kosilo! Za študentsko kosilo, ki je okusno in poceni! Tokrat za vas in z vami kuha filternetovka Adriana.

6 osnovnih nasvetov za pravilno prehranjevanje

Ob vsej obilici nasvetov, člankov, knjig in različnih teorij, kako se pravilno prehranjevati, ste po vsej verjetnosti že precej zmedeni. Mogoče celo ne veste, kako naprej. Ali pa celo zmotno sklepate, da je pravilna prehrana draga in si je zato ne morete privoščiti. Kaj od tega je res in kaj ne, vam bomo zaupali v nadaljevanju.