Prijava na e-nasvete

Pomagajte si s programskimi orodji pri pisanju diplome

Za mnoge študente je prihodnost že zapisana v zvezdah njihove strokovne poti. Marsikateri začetek v diplomski svet se zdi kot skrivnostna in negotova pot. Začetek je lahko kot skok v neznano, poln vprašanj, dvomov in nejasnosti vendar si lahko pomagate s programskimi orodji pri pisanju diplome. Z dobrim načrtovanjem, strukturiranim pristopom in ustrezno pripravo je na ta izziv mogoče to pot spremeniti v doživetje, ki bo odprlo vrata novim priložnostim in znanju.

Priprava na pisanje diplomske naloge

Priprava na pisanje diplomske naloge zahteva temeljito raziskovanje in načrtovanje. Izbor teme, iskanje mentorja, priprava dispozicije, prijava teme, razvoj dela, sodelovanje z mentorjem in končna oddaja. Vse to so koraki, ki vodijo k uspešnemu zaključku študijskega obdobja.

Neprecenljiva izkušnja diplomskega dela ne le poudarja vaše akademsko znanje, ampak tudi vašo sposobnost načrtovanja, raziskovanja in analize. S pravilnim pristopom in zavzetostjo lahko ta korak postane gradnik vaše poklicne poti. Ta vas bo opremil s ključnimi veščinami za prihodnost.

Pobrskajte po spletu, poiščite programe, s katerimi bi si lahko pomagali pri pisanju diplome in si tako vsaj malo olajšajte delo.

S katerimi programskimi orodji si lahko pomagate pri pisanju diplome:

  • EndNote je komercialen referenčni programski paket. Uporablja se za vodenje  bibliografije in referenc pri pisanju esejev in člankov. Več na: www.endnote.com.
  • Mendeley je brezplačen spletni program za vodenje in izmenjavo raziskovalnih člankov, odkrivanje raziskovalnih podatkov, dober pa je tudi za sodelovanje na spletu. Uporablja se kot pomoč pri pisanju diplomskih, magistrskih nalog ali doktorskih disertacij. Več na: www.mendeley.com.
  • Med bolj znanimi orodji je SurveyMonkey, s pomočjo katerega lahko na spletu oblikujete vprašalnik, zbirate podatke in jih na koncu tudi analizirate. Pred uporabo se seznanite z omejenostmi, npr. maksimalno število vprašanj ipd. Več na: www.surveymonkey.com.
  • Spletni program za raziskaveje tudiorodje FluidSurveys, s katerim prav tako lahko ustvarite napredne vprašalnike, ankete … Več na: www.fluidsurveys.si.
  • 1KA je slovenski program za izvajanje različnih vrst anket, in sicer za glasovanje, forme ter enostavne in kompleksne ankete. Več na: www.1ka.si.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ