fbpx
Domov Oznake Diploma

Oznaka: diploma

Bom ali sem: ABSOLVENT

Ste študent zaključnega letnika in nameravate vzeti dodatno leto (pog. absolvent)? Zbrali smo pregled vsebin, ki jih študentje najpogosteje iščejo v tem obdobju.

5 pravil pisanja diplome

Zbrali smo ključna pravila pisanja diplome ali magistrske naloge. Ne glede na to, ali zaključujete I. ali II. stopnjo bodite pozorni na osnovna pravila priprave zaključnih nalog.

Premagajte blokado pri pisanju diplomske

Katera sila vas usmerja v pisanje diplomske naloge – notranja sila, ki vas spodbuja, da bi dosegli zadan cilj, ali zunanja sila, kot so bližajoči se zadnji roki?

Prepričajte komisijo in zablestite na zagovoru

Dober javni nastop sestavljajo jasna in kakovostna vsebina, dinamičen in prijeten glas ter samozavestna govorica telesa, ki podpira vsebino.

Diploma da/ne

Obstajajo objektivne ali zunanje koristi, ki jih študent pridobi, ko doseže zastavljen cilj in diplomira – to so večja zrelost (diploma kot zrelostni izpit), višji družbeni status in ugled med vrstniki, drugimi diplomanti ter delodajalci.

Motivacija za diplomiranje

Izbrali ste temo, mentorja, zbrali vso literaturo, a vam pisanje ne gre najbolje, saj vam zmanjkuje motivacije. S pravilnim pristopom ni razloga, da vam ne bi uspelo.

S tolarjem do diplome

Brezplačno lektoriranje diplome/magistrske naloge in brezplačno tiskanje? Fundacija Študentski tolar je objavila razpis za študente. Do lektoriranje bo upravičenih prvih 100, do brezplačnega tiskanja pa prvih 100, ki se bodo zglasili na točki ŠOLT.

Zaščita pred vračanjem štipendij

O tem, v katerih primerih štipendijsko razmerje miruje, preneha in kako se lahko izognete vračilu štipendije, če ste ravno pred zaključkom določene izobraževalne stopnje.

Vodič za uspešno pisanje diplome

Dobra diplomska naloga ni nedosegljiv cilj, saj je za pisanje na voljo mnogo časa, vseeno pa mora vsak posameznik najti tudi voljo do pisanja, pri čemer pa rek "Vsak začetek je težak gotovo drži". Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako sploh začeti s pisanjem diplome in s katerimi programskimi orodji si lahko pri tem pomagate.

Kdaj je diploma plagiat?

Pisanje diplomskega dela je zagotovo težka preizkušnja ob koncu vašega študija. Veliko posameznikov si delo lajša tako, da se poslužuje nedovoljenega prepisovanja, njihovo diplomsko delo pa tako postane plagiat. Na kaj morate biti pozorni, da tudi vaš zaključni izdelek ne bo sum plagiata, si preberite v nadaljevanju.