fbpx
Domov Oznake Kalorije

Oznaka: kalorije

Zdravi večerni prigrizki

Med učenjem, zvečer v družbi s prijatelji ali doma pred televizijo velikokrat posežete po hitri hrani in nezdravih prigrizkih.

Skrita telovadba

Ključ do zdravega počutja in posledično tudi videza je predvsem redna telesna vadba. Vendar pa lahko kalorije pokurimo tudi z različnimi opravki, kot so sprehod od faksa do doma, pomivanje kopalnice in hoja po stopnicah. Nekatere raziskave so pokazale, da je takšno gibanje na dolgi rok lahko zelo učinkovito, zato si v spodnjem članku preberite, kako se ga lotiti.

Dnevni vnos hranilnih snovi

Zdrav način prehranjevanja je treba ohranjati tudi v času šolanja. Dobro zdravstveno stanje nam namreč omogoča, da lažje premagujemo vsakodnevne življenjske naloge in osvajamo cilje, ki smo si jih zadali.

Prehrana za rekreativce

Rekreacija je poleg uravnotežene prehrane sestavni del zdravega in ozaveščenega življenja. Optimalno prehrano vsakega posameznika (tako nedeljskega vaditelja kot rekreativnega športnika) predstavljajo vsa hranila, ki so potrebna za normalno delovanje organizma.

Vse in še več o primerni telesni teži

Vse in še več o primerni telesni teži, izračunu potrebnih dnevnih kalorij in ITM indeksu. Da bo izračun še lažji, dodajamo tabelo živil glede na vrednost kalorij, k temu pa seveda še tabelo z nasveti, v kolikšnem času in s katero vadbo lahko odvečne kalorije tudi porabite..

S hrano do …

Ste se spraševali kako do energije, dobre volje, koncentracije in še česa s hrano? Kakšna je abeceda hranilnih snovi in koliko kalorij se zaužije dnevno? Veliko koristnih nasvetov in napotkov spodaj ...

Poraba in vnos kalorij

Za vas smo zbrali smo nekaj podatkov o porabi kilokalorij (kcal) pri posameznih telesnih aktivnostih. Spodaj zapisane porabe kalorij so podane za eno uro določene telesne vadbe.

Zdravi prigrizki

Vsakdo, ki vsaj malo sledi aktualne članke na temo zdravja, dobrega počutja in kontrole telesne teže, je zagotovo že seznanjen z izjemnim pomenom pravilne oz. zdrave prehrane. Brez primerne skrbi za prehrano lahko kaj hitro zapravimo zdravje, dobro počutje, da o vitki liniji ne govorimo.