Prijava na e-nasvete

Nemčija za absolvente

  • Berlin je glavno mesto, kjer vas na vsakem koraku spremljajo ostanki Berlinskega zidu (obvezen je ogled znane galerije East Side) in spomini na drugo svetovno vojno. Vseeno pa je Berlin eno do mest, kjer vas spremljata tudi umetnost in zgodovina (Museum Insel in Unter den Linden). Priporočamo vzpon na Reichstag (sedež nemškega parlamenta) ali pa na znani televizijski stolp Fernsehturm. Utrip mesta boste doživeli na Potsdamer- in Alexanderplatzu, ne pozabite na Brandenburška vrata in Checkpoint Charlie, celotno mesto pa je prepleteno z različnimi trgovinami (KaDeWe, Galeria Kaufhof, Europa center). Oddahnete se lahko v čudoviti palači Charlottenburg in pripadajočem parku. Nočno življenje v Berlinu je raznovrstno, na izbiro imate lokale, bare in klube, izbira je številna za vse glasbene žanre.
  • München je najbolj znan po Oktoberfestu. Po mestu se lahko vozite s podzemno železnico (ne izpustite postaje Westfriedhof, ki je zanimiva zaradi svojih luči) ali pa si izposodite kolo (Call a bike je podoben sistem kot ljubljanski BicikeLj). Znamenitosti obsegajo različne cerkve, parke (Olimpijski park), gradove (pravljični Neuschwanstein in Nymphenburg Palace), tržnice (Viktualienmarkt) in ostalo (tovarna BMW, stara pivovarna Hofbräuhaus, Deutsches Museum ter nogometna Allianz Arena). Nočno življenje lahko preživite v Kultfabrik, kjer se na eni lokaciji staplja 25 nočnih klubov, barov in koncertne hale.
  • HamburgHamburg je znan po Reeperbahn, ki je ulica, polna nočnih klubov in rock lokalov (nujen je obisk Star Cluba, kjer so igrali tudi The Beatles). Mesto leži ob reki Elbi in jezeru Alster, ki je srce mesta. Ne spustite Hamburg Kunsthalle, ki je največji umetniški muzej v Nemčiji in Deichtorhalle, ki sta največji razstavni hali v celotni Evropi. Zanimivi so tudi muzej začimb Spicy’s, Das SchwarzLichtViertel in hamburški mjuzikli. Mesto lahko prehodite, uporabite znani S- in U-Bahn, avtobus ter sistem koles StadtRad.
  • Za vse, ki obožujete potovanja na kolesu, je severni del Nemčije s pripadajočimi otoki popoln. Kolesarskih poti je ogromno, priporočamo kolesarsko pot Berlin-Usedom. Usedom je sončni otok, poln belih severnih plaž in pomolov, pohvali pa se lahko z najdaljšo rivo v Evropi. Če s seboj nimate kolesa, si ga lahko tudi izposodite, saj imajo sistem UsedomRad. Obiščete lahko največji nemški otok Rügen, ki se lahko pohvali s čudovitim nacionalnim parkom Jasmund s Königsstuhl. Otok je zanimiv tudi za kampiranje in kolesarjenje (pozanimajte se za možnost Bett+Bike, prenočišča, ki so namenjena kolesarjem).
  • Düsseldorf leži ob reki Ren in preseneča s svojo edinstveno moderno arhitekturo. Ob reki (Medienhafen) najdete zanimive prenovljene stavbe znanih arhitektov, mesto je znano tudi po »najdaljšem baru«, v katerega se prelevi stari del mesta ponoči, podnevi pa ponuja številne muzeje, galerije in cerkve. Ljubitelji umetnosti lahko uživate v inovativnem načinu predstavitve umetnosti v tunelu KIT – Kunst im Tunnel ali pa v K20 Kunstsammlung. Za turiste je popolna tudi Düsseldorf WelcomeCard, s katero imate brezplačne vstopnine v muzeje, javni prevoz in različne popuste pri znamenitostih.

Izkušnja iz prve roke: Žan Lebič je v Nemčiji preživel štiri mesece na praksi Erasmus:
»Že od malih nog sem se navduševal nad Nemčijo in odločitev za izmenjavo se je zdela logična in brezkompromisna. Seveda sem destinacijo najprej iskal po ključu Berlin, v igri sta bila tudi Hamburg in Duisburg. Na srečo je obveljala prva. Najbolj so me navdušile urejenost, prijaznost in srčnost! Iz banalnosti naredijo turistično atrakcijo in jo na tak način tudi uspešno promovirajo. Nemčijo sem odkrival z avtomobilom, nekaj malega pa tudi z avtobusom. So pa odlične, tudi cenovno ugodne in hitre železniške povezave z drugimi mesti. Izpostavil bi tudi odličen sistem javnih prevozov v samih mestih (U- in S-bahni, kolesa, mreža taksijev …). Svojo odločitev za Nemčijo bi vsekakor ponovil, zelo jo tudi priporočam vsem, ki razmišljajo o izmenjavi ali krajšem obisku. Naj mladi tudi razmislijo o obisku nemških gora, ne nazadnje tudi morja, porurske regije, glavnega mesta, pristaniških mest itd. Zaradi velikosti in raznolikosti se prav za vsakogar najde kotiček za lenarjenje ali pa za aktiven oddih.«

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ

MNENJA ŠTUDENTOV

O NAS

Za vsa vprašanja, komentarje, ideje nas kontaktirajte. V najkrajšem možnem času vam bomo poskušali odgovoriti.

Stik z nami: info@MestoMladih.si

SLEDI NAM