fbpx
Domov Oznake Potovanje

Oznaka: potovanje

Spakirajte kot profesionalci

Priprave začnite čim prej. Poučite se o izbrani državi, kulturi, tudi o načinu življenja (npr. v Iranu potrebujete ruto, saj so ženske ves čas pokrite ter imajo pokrite roke in ramena), seveda tudi o vremenu. Tega preverite na dan, ko se boste lotili pakiranja, naj bo od njega odvisno, kakšna oblačila in obutev boste vzeli.

»BUDGET« nasveti za prenočišča

Velika ponudba nastanitev v hostlih, kot jo poznamo po Evropi, ni dostopna po vsem svetu. Po drugi strani si včasih zaželimo novih doživetij. Raziščite drugačne oblike poceni nastanitev, ki vam pričarajo nepozabne izkušnje in večna prijateljstva.

Na absolventa v lastni režiji

Zaključek študija proslavimo na več načinov in absolventski izlet je eden izmed njih. Organiziramo si ga lahko sami; tako privarčujemo, hkrati pa ga prilagodimo svojim željam. Na izlet najbrž ne bo šel cel letnik, morda gremo le z nekaj zainteresiranimi sošolci.

Zaposlitev v tujini

Zavedanje za majhen slovenski trg je vse večje in tega se zavedamo tudi mladi. Imejte odprte možnosti, ne odlašajte, če si želite zaposlitev v tujini, morda boste v kateri od držav našli zaposlitev, ki vam bo ustrezala in boste v njej našli pravo zadovoljstvo.

Kaj vzeti na potovanje

Potovanja so del študentskih let, zato smo pripravili nekaj napotkov, da ne boste ničesar pozabili in da boste v primeru nepredvidenih dogodkov pripravljeni.

Potovanja za študentski žep

Študentska leta so že pregovorno leta, ko se največ potuje. Tako smo izbrali za vas nekaj 'netipičnih' destinacij, ki so primerne študentskemu žepu in času. Z informacijami pa nas je oborožila Rebeka Štante s turistične agencije Palma.

13 idej za eksotična potovanja z vsemi informacijami

Mladi si želite svobode, se radi zabavate in odkrivate nove kulture, pripravljeni ste tvegati, a v vse to vložiti čim manj denarja. Kaj vse morate videti? Ta seznam je zagotovo dolg, vsak pa si ga prilagodi nekoliko po svoje. V nadaljevanju smo skupaj z Rebeko Štante iz Turistične agencije Palma pripravili seznam najbolj privlačnih destinacij za mlade skupaj s koristnimi informacijami.

Koristni nasveti za potovanje po Evropi

Evropska komisija v Bruslju je objavila nasvete pri reševanju dilem ob potovanju po Evropi. Spodaj najdeš uporabne informacije in napotke.

Potovalna lekarna

Ko se odpravljamo na dopust, nikar ne pozabimo na t. i. potovalno lekarno, saj nikoli ne vemo, kako bo potekal dopust, bomo imeli kakršne koli težave, morda nesrečo ... Še pred tem, pa je treba poskrbeti za birokracijo.

Couchsurfing – surfanje kavča?

Couchsurfing je s 1,4 milijoni članov v 231 državah največja mreža »gostoljubja« na celem svetu, ki postaja vse bolj in bolj popularna. Povezuje popotnike in njihove potencialne gostitelje z vseh kontinentov ter tudi vse tiste, ki bi se s popotniki radi srečali samo na kavi.