Prijava na e-nasvete

Kako do študijske izmenjave

Če ne veste, kako do študijske izmenjave, ne skrbite, spodaj najdete vse od prijavnic do napotkov ob odhodu na izmenjavo.

Kako do študijske izmenjave – postopek

Razpis mora biti odprt na članici vsaj 5 tednov. Matična članica razvrsti vloge izbranih kandidatov po merilih za ocenjevanje vlog, jih posreduje v Excel tabeli Univerzitetni službi za mednarodno sodelovanje UL do predpisanega roka. Nepopolne in zamujene prijave ne bodo obravnavane.

Pogoji za prijavo na razpis vključujejo, da študent UL v času izmenjave ohranja aktiven status, je vpisan vsaj v drugi letnik dodiplomskega študija, ter da nima neporavnanih finančnih obveznosti iz programa Erasmus ali Erasmus+. Prijavitelji morajo izpolniti spletno prijavo po navodilih članice do določenega datuma ter priložiti dokazila o povprečni oceni izpitov ter motivacijsko pismo.

Več informacij o razpisu dobite pri kontaktnih osebah za program Erasmus+ na članicah. Pri ocenjevanju vlog se upošteva dosedanji študijski uspeh in motivacijsko pismo. Matična članica lahko določi dodatna merila, ki jih objavi hkrati z razpisom. Postopek izbora mora biti transparenten, javen in pravilen, pri čemer je odločba o izbiri končna.

Odhod na študijsko izmenjavo

Verjetno se vam ob vsem tem postavi tudi vprašanje, kaj vse je treba postoriti pred odhodom na študij v tujino.

  • Na prvem mestu je vsekakor to, da si izberete univerzo in program študija, ki vas veseli. Ko ste o svoji odločitvi trdno prepričani, lahko začnete zbirati vse potrebne informacije o postopkih prijave na univerzo ter o tem, kakšni so sploh roki za prijavo.
  • Dobro se morate pozanimati tudi o tem, kaj vse potrebujete za prijavo (sem sodijo npr. prevedena in preverjena potrdila o dosedanjem šolanju; potrdila o znanjih iz tujega jezika – ali tujih jezikov, če jih znate več; morebitna priporočila vaših dosedanjih profesorjev …)
  • se pozanimati o možnostih financiranja študija v tujini (s tem ciljamo na domače in tuje štipendije, ki jih razpisujejo najrazličnejši domači in tuji viri, morebitna posojila, študentsko delo v tujini …)
  • ter pridobiti čim več informacij o načinu življenja oziroma o življenjskem standardu v državi, v katero se odpravljate.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ