fbpx
Domov Oznake Izmenjava

Oznaka: izmenjava

Izzivi v tujini

Karierni centri v Ljubljani organizirajo 14. novembra brezplačno delavnico o mobilnosti v tujini, tako o študiju kot tudi zaposlitvi. Predstavila se bodo tudi društva in organizacije, ki ponujajo te možnosti, dogodek pa je idealen za vse, ki vas mika tujina.

Študij in izmenjave v tujini

Študij in izmenjave v tujini, so z različnimi programi in shemami, omogočene študentom in mladim diplomantom, ki želijo del svojih študijskih obveznosti ali praktično usposabljanje opraviti v drugi državi.

VIDEO: Študij prava na izmenjavi v Nemčiji

Luka nam je predstavil svoj pogled in izkušnje študijske izmenjave v Nemčiji. Je študent Pravne fakultete v Mariboru in je eno leto preživel na izmenjavi v Nemčiji.

Podiplomski študij v tujini

Vsak študent si čas svojega študija želi obogatiti s čim več nepozabnimi izkušnjami. Čas dodiplomskega študija je včasih prekratek, toda ponuja se še ena možnost, podiplomski študij v tujini. Preverite, kaj vse je treba urediti preden se odpravite v tujino.

Naj mesto za Erasmus izmenjavo

Ko beseda nanese na izmenjavo, večina najprej pomisli na Erasmus izmenjavo, ki ima najdaljšo tradicijo in je najbolj popularna evropska izmenjava študentov. Začetki izmenjave Erasmus segajo v leto 1987, ko je nastala Erasmus Student Network, katere glavni namen je bil spodbujanje študentov, da del svojega študija preživijo v tujini, ter tako pridobijo nove izkušnje.

VIDEO: Financiranje študija v tujini

Finance so eden od najpogostejših problemov pri odločitvi za študij v tujini. Prepogosto ljudje menijo, da je študij predrag. Realno je lahko študij v tujini tudi bolj ugoden od študija v domači državi.