fbpx
Domov Oznake študij v tujini

Oznaka: študij v tujini

Študijske izmenjave iz prve roke

Za motivacijo vam ponujamo izjave študentov, ki so preživeli vsaj en semester svojega študija v tujini. Vprašali smo jih po tem, kje so stanovali, koliko so morali hoditi na predavanja, kaj so si najbolj zapomnili in kaj svetujejo vsem tistim, ki se še odločajo za izmenjavo.

Izzivi v tujini

Karierni centri v Ljubljani organizirajo 14. novembra brezplačno delavnico o mobilnosti v tujini, tako o študiju kot tudi zaposlitvi. Predstavila se bodo tudi društva in organizacije, ki ponujajo te možnosti, dogodek pa je idealen za vse, ki vas mika tujina.

Študij in izmenjave v tujini

Študij in izmenjave v tujini, so z različnimi programi in shemami, omogočene študentom in mladim diplomantom, ki želijo del svojih študijskih obveznosti ali praktično usposabljanje opraviti v drugi državi.

VIDEO: Študij prava na izmenjavi v Nemčiji

Luka nam je predstavil svoj pogled in izkušnje študijske izmenjave v Nemčiji. Je študent Pravne fakultete v Mariboru in je eno leto preživel na izmenjavi v Nemčiji.

Podiplomski študij v tujini

Vsak študent si čas svojega študija želi obogatiti s čim več nepozabnimi izkušnjami. Čas dodiplomskega študija je včasih prekratek, toda ponuja se še ena možnost, podiplomski študij v tujini. Preverite, kaj vse je treba urediti preden se odpravite v tujino.

Štipendije CEEPUS

CEEPUS (srednjeevropski program za izmenjavo študentov in profesorjev) je regionalni program, ki je pričel delovati marca 1995, namenjen pa je mobilnosti študentov in profesorjev.

Znanje nemščine vam koristi

Verjetno vas je kar nekaj imelo predmet nemščina v srednji šoli, ampak nekako se zdi, da ko nam je podarjena priložnost za novo znanje, še posebno, če je to v srednji šoli, ko je vse bolj zanimivo kot šola, tega ne izkoristimo.

Izkoristi študij v tujini

Če vas zanima študij v tujini, potem je ta članek vaša osnovna informacija. Predstavljamo vam najbolj znane programe izmenjav za fakultete po celem svetu: Erasmus+, Ceepus, Leonardo Da Vinci, Grundtvig, Basileus, , Maui in Aen.

Izkušnje podiplomskih študentov v tujini

Na izmenjavo v tujini se je treba pripraviti vsaj kakšno leto prej, saj se morate ob vsem zbiranju potrebnih informacij zavedati tudi, da vam bodo izkušnje, ki si jih boste pridobili v tujini, dale širino in drugačen pogled na svet.

VIDEO: Financiranje študija v tujini

Finance so eden od najpogostejših problemov pri odločitvi za študij v tujini. Prepogosto ljudje menijo, da je študij predrag. Realno je lahko študij v tujini tudi bolj ugoden od študija v domači državi.