Prijava na e-nasvete

Kdo ima pravico do sobe in kaj je prednostna lista

Prednostna lista je pripravljena na podlagi števila točk, ki so ga dosegli prosilci za sprejem v študentski dom. Študenti, ki dosežejo največ točk, se uvrstijo na prva mesta na prednostni listi. Posledično so tudi najprej povabljeni na vselitev v študentski dom.

  • Študentski dom Ljubljana (ŠDL): na vselitev so napoteni le tisti študenti, ki prejmejo odločbo, da izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje. Prvi študenti so povabljeni na vselitev v sredini septembra. Ostali pa potem glede na prosta mesta (prednostna lista se tedensko oziroma mesečno posodablja). V lanskem študijskem letu so na vselitev povabili vse študente. Zadnji študenti s prednostne liste so se vselili konec maja. Glede na število prispelih vlog in število prostih ležišč bo podobna situacija tudi v tem študijskem letu.
  • Študentski dom Maribor (ŠDM): študente na samo vselitev v dom vabijo glede na razpoložljivo število prostih ležišč in glede na mesto, na katerem so na prednostni listi. Torej več točk imate, prej boste na vrsti. Vsako leto povabijo na vselitev vse študente, ki prejmejo odločbo o izpolnjevanju pogojev za vselitev. Praviloma zadnje povabijo v oktobru ali novembru.
  • Študentski domovi Univerze na Primorskem (ŠD UP): na prednostno listo so uvrščeni študenti, ki že izpolnjujejo pogoje in tisti, ki potrebujejo le še status študenta za doseg pogojev. K vselitvi bodo povabljeni študenti, ki bodo izpolnjevali vse pogoje. (Novi podatki iz prošenj lahko vplivajo na število točk.)

Nekateri novinci, ki niso takoj povabljeni na vselitev običajno že sklenejo pogodbe o najemu sobe.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ