Prijava na e-nasvete

Subvencionirani jezikovni tečaji

Jezikovni tečaji niso subvencionirani v celoti. Udeleženec mora prispevati 30 EUR, ostalo pokrije subvencija. Velja za tečaje, ki se izvajajo v različnih terminih od 12.12.2016 dalje (jesenski termini).

Pri točkovanju prošnje je ključnega pomena motivacijsko pismo, ki prinaša tudi največ točk. To naj obsega najmanj 1 stran in naj zajema prošnjo za dodelitev brezplačnega jezikovnega tečaja in obrazložitev, zakaj bi bili do tečaja upravičen (socialne in družinske okoliščine, zdravstveno stanje, študijski uspeh, obštudijske dejavnosti in druge aktivnosti, ki jih lahko podpre z dokazili). Pri pisanju motivacijskega pisma bodite pozorni na to, da je tečaj v osnovi namenjen posameznikom, ki si zaradi socialnih okoliščin sami tečaja ne morejo privoščiti.

Upravičenci lahko koristijo kateri koli jezikovni tečaj, ki ga organizira zavod ŠOLT v poletnih terminih. Seznam tečajev si lahko ogledate tu: www.zavod-solt.si

Prosilci naj vloge pošljejo na naslov: Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani, Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana, (s pripisom ”jezikovni tečaj 2016/4”). Jezikovni tečaji, teh je preko 30 različnih, se bodo po večini pričeli izvajati 12. decembra. Še več info: www.studentski-tolar.si/index.php/druga-pomoc/jezikovni-tecaji

Veljavna bo vloga, ki bo pravilno opremljena in pravilno poslana. V primeru nepopolne vloge komisija prosilca preko elektronske pošte pozove k dopolnitvi vloge. Prosilec mora vlogo dopolniti najkasneje v osmih dneh od poziva k dopolnitvi. Razpis traja do 12. decembra 2016 oz. do porabe sredstev, zato zainteresirani pohitite s prijavo. Do obiskovanja subvencioniranega jezikovnega tečaja bo upravičenih prvih 70 študentov, ki bodo pri točkovanju zbrali najmanj 32 točk. Pri dodeljevanju te oblike pomoči bo Fundacija Študentski tolar razpoložljiva sredstva podelila med upravičence po vrstnem redu prejetja vloge do porabe sredstev na tem razpisu. Študent se lahko na tečaj prijavi pri Zavodu ŠOLT tudi že pred pridobitvijo odgovora fundacije.

Tečajniki, ki želijo obiskovati jezikovne tečaje s pomočjo subvencije, pa še niso oddali vloge, se lahko vseeno vpišejo na tečaj, vendar morajo pri tem Zavod ŠOLT obvezno opozoriti, da nameravajo oddati vlogo za subvencijo na Fundacijo Študentski tolar. Ko izvejo, da je bila njihova vloga potrjena ali zavrnjena, jih morajo o tem nemudoma obvestiti, poravnati tečajnino (30 € oz. cel znesek) ali se odjaviti od tečaja. Subvencionirane jezikovne tečaje sofinancirata Študentska organizacija Slovenije in Študentska organizacija Univerze v Ljubljani.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ