fbpx
Domov Oznake Tuji jeziki

Oznaka: tuji jeziki

Subvencionirani jezikovni tečaji

Zavod ŠOLT in Fundacija Študentski tolar vas obveščata, da so ponovno na voljo subvencionirani jezikovni tečaji za socialno ogrožene študente, ki jih izvaja Zavod ŠOLT. Vsak prosilec mora za pridobitev pomoči oddati pisno prošnjo – motivacijsko pismo, izpolnjeno vlogo za dodelitev pravice do brezplačnega jezikovnega tečaja in druge zahtevane priloge.

Certificirana znanja: Dream Foundation

Za vse, ki se odpravljate na študij v tujino, naj vam predstavimo Dream Foundation test angleškega jezika.

Znanje nemščine vam koristi

Verjetno vas je kar nekaj imelo predmet nemščina v srednji šoli, ampak nekako se zdi, da ko nam je podarjena priložnost za novo znanje, še posebno, če je to v srednji šoli, ko je vse bolj zanimivo kot šola, tega ne izkoristimo.

Znanje tujih jezikov ti olajša iskanje zaposlitve

Kako izboljšati jezikovne spretnosti evropske delovne sile? To je pogosto vprašanje, s katerim se ukvarja skupina vladnih strokovnjakov tako imenovane poslovne platforme za večjezičnost. Delovna skupina, ki jo je ustanovila Evropska komisija, je pred kratkim objavila svoje izsledke.

Neformalno izobraževanje

Izkoristite študijska leta tudi za dodatna izobraževanja, saj so študentske kotizacije za seminarje in delavnice navadno cenejše. Pridobljeno znanje vam bo koristilo v prihodnosti, vsako dodatno pridobljeno znanje je namreč ključ k lažji zaposljivosti po zaključku študija.

Certifikati tujih jezikov

Večina jezikovnih šol se zaveda koristnosti takih izpitov, zato tudi vedno več šol ponuja pripravo na izpit za pridobitev mednarodnega certifikata iz znanja tujega jezikov. V nadaljevanju smo skupaj z Mojco Hergouth Koletič iz jezikovne šole Mint International House pripravili seznam certifikatov, ki jih lahko opravljate iz znanja tujih jezikov.