fbpx
Domov Oznake Neformalno izobraževanje

Oznaka: neformalno izobraževanje

Izkušnje najdete v društvih in organizacijah

Vsak študent ve, da s skupnimi močmi hitreje pridemo do cilja. Zato se združujemo v organizacije, ki zasledujejo naše cilje in nam pomagajo reševati probleme. Poleti nam pomagajo poiskati prakso v tujini, skozi celo leto pa nam dajejo znanje, ki ga fakultete ne nudijo.

Subvencionirani jezikovni tečaji

Zavod ŠOLT in Fundacija Študentski tolar vas obveščata, da so ponovno na voljo subvencionirani jezikovni tečaji za socialno ogrožene študente, ki jih izvaja Zavod ŠOLT. Vsak prosilec mora za pridobitev pomoči oddati pisno prošnjo – motivacijsko pismo, izpolnjeno vlogo za dodelitev pravice do brezplačnega jezikovnega tečaja in druge zahtevane priloge.

Evropski teden programiranja

V oktobru bo potekal evropski teden programiranja. In ker je v programiranju prihodnost ter je to iskana veščina, Evropska komisija vabi, da se preko različnih kanalov naučite programiranja.

Pavziram, kaj pa sedaj?

Ni vam uspelo opraviti vseh obveznosti za prehod v višji letnik in izkoristili ste že vse ostale možnosti, zato morate eno leto počivati, »pavzirati« v študentskem žargonu. Ampak brez skrbi in depersije, to leto lahko imenitno izkoristite, tako za napredek na študijskem področju, kot tudi osebnem.

Kako ustanoviti lastno društvo?

Društvo je prostovoljno, samostojno in nepridobitno združenje, ki ga ustanoviteljice oziroma ustanovitelji, skladno z Zakonom o društvih, ustanovijo zaradi uresničevanja skupnih interesov. Društvo si samo določi namen in cilje, dejavnost oziroma naloge ter način delovanja, odločitve o upravljanju društva pa neposredno ali posredno sprejemajo članice oziroma člani društva.

Pridobivanje dodatnih spretnosti in znanj

Študent dolga leta s trudom guli študentske klopi, da bi na koncu prišel do dela, za kakršno se je kar nekaj let izobraževal, ga danes še prevelikokrat čaka presenečenje: prostih delovnih mest namreč v mnogih primerih ni.

Neformalno izobraževanje

Izkoristite študijska leta tudi za dodatna izobraževanja, saj so študentske kotizacije za seminarje in delavnice navadno cenejše. Pridobljeno znanje vam bo koristilo v prihodnosti, vsako dodatno pridobljeno znanje je namreč ključ k lažji zaposljivosti po zaključku študija.