Prijava na e-nasvete

Top praznična zabava

Leto se končno zaključuje. Preden omagate zaradi izčrpanosti ali olajšanja, ker obračamo nov koledarski list za leto 2018, morate praznično zaključiti leto. Mogoče se vam ne zdi, da imate veliko razlogov za praznovnje. Top praznična zabava lahko prinese pravo vzdušje, ki ga potrebujete. Povabite skupaj prijatelje in ustvarite priložnost, ob kateri se lahko sprosite in spomnite na dobre trenutke leta 2017.

Top praznična zabava – nasveti za organizacijo, ki ne prinese nepotrebnega stresa

Vam je dovolj praznovanja novega leta na mrazu in zmrzovanja v pozne jutranje ure? Želite spremeniti način, kako s prijatelji prazunujete novo leto in decemberski praznični čas? Ali preprosto potrebujete spremembe. Sestavite seznam povabljenih, se začne organizacija zabave. Poskrbite, da vam pri vsaki nalogi nekdo priskoči na pomoč.

Korak 1: Tema in kakšna zabava? 

Prvič, ugotovite, ali želite večerjo ali nekaj bolj priložnostnega, kot je koktajl zabava. Bifeji naredijo večerjo enostavno: hitro lahko razdelite jedi in jih ogrejte, gostje pa si lahko posrežejo pomagajo. Za koktajl zabavo pripravite jedi pred začetkom zabave. Tako vam ostane čas, da se tudi vi popolnoma vključite v zabavo.

Imate s prijatelji radi tematske zabave? Razmislite tudi o tematski zabavi. Mogoče murder-mystery party?

Korak 2: Sestavite seznam povavljenih

Ko se odločite, kakšne zabavo želite organizirati, določite datum, čas, seznam gostov in meni. Nato sestavite seznam oseb, ki jih želite povabiti in se odločite, kako boste poslali vabila (lahko pošljete vabilo prek e-pošte ali FB dogodka pa pokličete goste). Povabite le goste, s katerimi resnično želite preživeti praznične trenutke.

Predlagamo, da gostje povabite vsaj tri do štiri tedne vnaprej, če ne prej, saj koledarji med prazničnim časom hitro napolnijo.

Korak 3: Seznam

top praznicna zabava

Ta korak je verjetno namenjen bolj organiziranim posameznikom, vendar vseeno razmislite o pripravi seznama. Na seznam vključite najpomembnejše naloge, ki jih morate še opraviti do zabave in mogoče tudi med ter tudi po zabavi. Da boste lahko med zabavo povsem sproščeni, saj imate vendar seznam.

Korak 4: Hrana

Pripravite le hitro in impresivno hrano. Pripravite vse v naprej. Ta brezskrbni načrt menija opremite le z recepti brez recepta (nekaj slanih in sladkih prigrizkov) in okusnih dodatkov, ki jih lahko kupite. Še boljše: pripravite meni, ki vsebuje samo finger food, ne zahteva nobenega pripomočka, kar pomeni manj čiščenja.

V primeru, da želite malo širši meni in izbiro hrane. Povabite in prosite prijatelje, da se malo preizkusijo v kuhanju in s seboj prinesejo jed. Tako boste napolnili mizo z najrazličnejšimi jedmi in hkrati prihranili svoj čas.

Korak 5: Pijača 

Druga pomembna točka vsake zabave je pijača. Lotite se bara na zabavi strateško. Poskrbite, da si lahko gostje sami postrežejo pijačo. Zadnja stvar, ki si jo verjetno želite je, da morate prirpavljati pijačo.

top praznična zabava

Poenostavite. Ponudite koktajl zabave. Dopolnite izbor z vinom, pivom in penečo vodo.

Preprečite ozka grla. Prva stvar, ki jo gosti naredijo, ko pridejo na zabavo je, da se odpravijo do pijače. Odprite vino in pripravite bar preden se zabava začne. Vino in pivo položite na ledeno kopel pol ure pred prihodom gostov. Napolnite posodo ali vedro z ledom, vodo in peščico soli.

Imejte na zalogi led. Poleg ledu za vedro z ledom, boste potrebovali vsaj eno 10 kilogramsko vrečko s 10 kilogrami na vsake štiri goste, svetujejo organizatorji zabav.

Poskrbite za dovolj pijače. Ko pripravljate koktalj zabave, domnevajte, da bodo gostje v prvi uri uživali v dveh koktaljih in še dva v eni uri po tem.

Na voljo imate različne kozarce. Neusklajeni kozarci izgledajo čudovito. Predstavljajte si vsakega gosta, ko uporabljala vsaj tri različne kozarce.

Korak 6: Razpoloženje

Razsvetljava

Izklopite svetle žarnice in lučke, ki oddajajo topel. Okrasite prostor z lučkami, ki takoj pričarajo praznično vzdušje.

Glasba

Poskrbite za praznično glasbo oziroma glasbo, ki ugaja širokemu krogu vaših prijateljev. S tem se izognete, da bi se pred mizo za vrtenje glasbe nabrala vrsta nejevolnih gostov, ki resnično ne želijo poslušati te ali one zvrsti glasbe ali pesmi.

Poskrbite, da se gostje počutijo vključeni in jih, ko jim pošljete vabilo zadajte nalogo, da vam pošljejo svojo najljubšo pesem, ki jo boste nato dodali na playlisto. Da ne boste le vi tisti, ki opravljate vse naloge, prosite prijatelja (ki mogoče ne mara kuhati), da je on odgovoren za pripravo playliste.

Okrasitev prostora

Kar se tiče krašenja prostora, ne pretiravajte. Prihranite prostor za hrano in pijačo ter morebitne družabne igre. Uporabite majhne okraske s katerimi napolnite prazne kotičke mize (storži z imeni, čajne svečke) ali označite sedežni red za mizo. Med novoletnimi praznovanji, kaj veliko več ne potrebujete saj že imate smrečico in lučke, kajne.

Korak 7: Uživajte v zabavi 

Vloga organizatorja zabave, naj bo za 2 osebi ali za 20, je lahko zelo stresna. Vendar v tem letnem času mora biti prijetna za vse. Torej to pomeni, da ko se začnete počutiti preplavljeno s planiranjem ali če ste zaskrbljeni, če boste imeli dovolj hrane ali pijače, naredite korak nazaj. Vključite svoje najboljše kolege in se zabavajte ter uživajte v prazničnem vzdušju s prijatelji. Ne glede na to, ali zmanjka hrane ali se piškoti popolnoma zažgejo. Glavna točka vaše zabave je, da se ljudje in vi zabavate ter proslavite čas skupaj. In dokler se to zgodi, se bodo vsi dobro zabavali.

Privlečite na plan še kakšno zaprašeno družabno igro ali karaoke napravo, in zabava se lahko začne.

 

Prirejeno po: 
https://www.realsimple.com/holidays-entertaining/holidays/christmas/stress-free-holiday-party#choose-party-music-lighting
https://www.realsimple.com/holidays-entertaining/holidays/christmas/bar-strategies-party
https://www.marthastewart.com/856462/how-host-easy-holiday-party?slide=3406805
https://www.teenvogue.com/story/how-to-host-an-insta-worthy-holiday-party

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ