Prijava na e-nasvete

5 najbolj branih študentskih knjig v preteklem letu

Merc1. Dušan Merc – Pedagoški triptih (življenjski roman)
Pedagoški triptih je izpoved ravnatelja osnovne šole, njegovo razkrinkavanje mask zlagane pedagogike, pretiranega moraliziranja pedagoških strokovnjakov ter kritika staršev razvajene otročadi, ki mrzlično zagovarjajo njih pravice. Idealno za tiste, ki jih zanima vzgoja in tiste, ki pedagogiko študirate.

Skubic2. Andrej E. Skubic – Koliko si moja (eksistencialni roman)
Roman Koliko si moja je zgodba o posamezniku, ki se je primoran soočiti z izgubami oseb in reči, za katere je bil prepričan, da jih poseduje. Je tudi roman o vpetosti posameznika v zgodovinsko zahtevne okoliščine, njegova čast in dobro ime pa sta nato podvrženi sodišču. Zanimiv roman, izpod peresa priznanega slovenskega avtorja.

Schulze3. Ingo Schulze – Adam in Evelyn (ljubezenski roman)
Piše se leto 1989, poletje, Vzhodna Nemčija, berlinski zid, Blatno jezero kot priljubljeno počitniško zatočišče; vse to so simboli realnega zgodovinskega časa, ki ga v romanu ovekoveči ljubezenska zgodba med magičnim krojačem ženskosti – damskim krojačem Adamom ter precej mlajšo Evelyn. Biblična motivika stvarnika, roman o iskanju obljubljenega raja in drevesa spoznanja.

Benjamin4. David Benjamin – Sedem (akcijski roman)
Roman Sedem je napeta pripoved o doktorju arheologije, Petru Martinu, ki se po ženini smrti odloči za zdravljenje depresije z regresijo (vračanje v pretekla življenja s hipnozo). Roman, prežet z akcijo in napetimi zapleti izpod peresa slovenskega avtorja, podpisanega s psevdonimom David Benjamin.

Alejandra5. Alejandra Laurencich – Pusti me pri miru (življenjski roman)
Pusti me pri miru avtorice argentinsko-slovenskega rodu je roman o osamljenosti v Patagoniji, kjer na dobrem milijonu kvadratnih kilometrov ozemlja živita dva milijona prebivalcev oz. 2 prebivalca na kvadratni kilometer. Druga skrajnost osamljenosti, ki jo avtorica slikovito oriše – Buenos Aires, 13 milijonov ljudi oz. 15 tisoč prebivalcev na kvadratni kilometer, živečih drug mimo drugega.

*Podlaga izbora naslovov je opravljena analiza najpogosteje izposojenih knjig Študentske založbe v letu 2011.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ