fbpx
Domov Oznake Branje

Oznaka: branje

Seznam študentskih knjižnic

Študijska leta so poznana po tem, da se veliko ur preživi v knjižnici. Če ne zaradi učenja, pa zaradi iskanja gradiv, pisanja seminarskih ali pa delanja skupinskih nalog. Zato vam bo koristil seznam knjižnic, kamor zahajajo študenti in kjer boste našli študentske knjige.

15 knjižnih priporočil za na plažo

Celotna ekipa Filterneta, se je za vas potrudila in vam pripravila izbor 15 nam najljubših bukvic za na plažo in predvsem, za dober pobeg. Knjige, ki vam jih ponujamo, niso v sosledju zaradi njihove kvalitete, vendar zgolj zaradi lepše in lažje preglednosti. Vseh 15 knjig je odličnih 15 pobegov tja daleč in malce bližje.

Hitro branje

Povprečen bralec bere s hitrostjo 250 do 300 besed na minuto. Z uporabo ustreznih tehnik, lahko vaša hitrost v enem mesecu preseže 800 besed na minuto. Pri tem več vaje pomeni tudi več napredka. Nekateri pa dosegajo celo hitrosti 2000 besed na minuto in več.

FotoBranje in učinkovito pomnjenje

Človek je radovedno bitje, ki se že od majhnega uči in raziskuje vse okoli sebe. Da pa bi izkoristili svoje potenciale in si zapomnili čim več čim hitreje, si lahko pomagamo s FotoBranjem. Metodo FotoBranja nam pomaga razumeti Matej Sedmak, inštruktor FotoBranja iz podjetja En svet.

Študentske univerzitetne knjižnice

Na začetku študijskega leta, se predvsem bruci znajdejo pred sistemom knjižnic, kjer niti ne vedo, kako se vpisati, kaj lahko z izkaznico koristijo, kako si izposoditi knjige, koliko časa velja članstvo itd. Zato smo zbrali informacije za vse univerzitetne knjižnice.

5 najbolj branih študentskih knjig v preteklem letu

Sestavni del študija je poleg branja in prelistavanja strokovne študijske literature tudi branje za zabavo. Z Igorjem Brlekom iz Študentske založbe smo sestavili seznam najbolj branih knjig preteklega leta ter seznam priporočljivega čtiva za poletno branje*.

Power reading

Pri pripravi na izpite se študentje poslužujejo različnih načinov učenja. Nemalokateri študent tik pred izpitom ugotovi, da se nanj ni dovolj in ustrezno pripravil ter da mu je zmanjkalo časa, da bi kvalitetno in v celoti predelal predpisano literaturo. V tem članku vam bomo predstavili metodo »power reading«, ki vam bo, ko jo boste osvojili, pomagala pri hirejšnemu branju in pomnenju besedil.

Kako izdelati najboljše zapiske?

Dobri zapiski so ključ do narejenega izpita. Navadno je v vsakem razredu generacije obstajala pridna altruistična sošolka, ki vas je vsa leta zalagala z izpiski, ki so vam pomagali do pozitivne ocene. Vseeno pa so lastni zapiski tisti, ki so resnično pravi zaklad, vendar le, če so kvalitetno izdelani. Zapiski so zbirka pomembnejših podatkov in ključnih besed, so nekakšna baza podatkov.

Kako čim hitreje skozi snov?

Kako se lotiti velike količine snovi? Prvi korak, lotite se jo čim prej. Če ste nagnjeni k odlašanju, podajamo nekaj nasvetov kako se tega ozdraviti.