Prijava na e-nasvete

Zoisova štipendija vloga

Zoisova štipendija (vloga) je namenjena študentom in dijakom, ki se izobražujejo in dosegajo neverjetne rezultate na področju študija.

Zoisova štipendija vloga: kam, kako, kdaj

Za Zoisovo štipendijo je treba vlogo oddati na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS (Dunajska 20, 1000 Ljubljana). Prijavnica je na voljo že v juniju na njihovi spletni strani. Rok oddaje je vsako leto v začetku septembra za dijake oziroma v začetku oktobra za študente, vlogo pa je možno oddati že junija in si tako zagotoviti mirno poletje.

Prejemanje štipendije

Štipendist lahko prejema Zoisovo štipendijo eno leto za posamezni letnik na isti stopnji izobraževanja. Dolžan pa je štipenditorju v 8. dneh od nastanka spremembe, ki bi lahko vplivala na štipendijsko razmerje, oziroma od takrat, ko je zanjo izvedel, sporočiti vsako spremembo. Zoisove štipendije se izplačujejo mesečno do 15. dne v mesecu za pretekli mesec. Izplačujejo se tudi v času absolventskega staža do diplome, vendar v celotni dobi izobraževanja le eno študijsko leto.

Osnovna Zoisova štipendija brez dodatkov v letu 2023/2024 znaša 148,15 evrov za dijaka in 172,84 evrov za študenta. Če se štipendist izobražuje v tujini, bo znaša osnovna Zoisova štipendija brez dodatkov 296,29 evrov za dijaka in 345,68 evrov za študenta.

zoisova štipendija
Zoisova štipendija

Vsako leto je treba …

Za nadaljevanje štipendiranja v naslednjem letu v višji letnik istega programa je treba izkazati izpolnjevanje vseh pogojev in imeti vsaj en ustrezen dosežek ali povprečno oceno vsaj 4,1 (dijaki) oziroma 8,5 (študenti). Glede oddaje vloge za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije v vsakem naslednjem šolskem letu pa velja – vsak štipendist mora sam pravočasno oddati vlogo za nadaljevanje štipendiranja, če želi Zoisovo štipendijo prejemati brez prekinitve. Ob prehodu iz srednje šole na študij ali pa ob prehodu iz 1. na 2. stopnjo, pa je treba ponovno kandidirati za dodelitev štipendije za nov izobraževalni program.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ