Prijava na e-nasvete

Za boljše počutje in lepšo postavo

Uravnotežena in zdrava prehrana. Malo moramo paziti, kaj vse vnašamo v svoje telo. Izogibati se je treba škodljivi in nekoristni hrani. Če želimo, da je naše počutje čim boljše in naše telo sije od zdravja, moramo iz prehrane izločiti sladkarije, maščobne in visokokalorične nekoristne sestavine, alkohol, cigarete … Poskrbimo za uravnoteženo prehrano in uživajmo več sadja in zelenjave. Prehrana se hitro odraža na naši koži in celotnemu počutju. S sadjem in zelenjavo pridobimo veliko življenjsko pomembnih vitaminov, s katerimi se lahko odlično pripravimo na hladnejše mesece in se zaščitimo pred prehladi. Zgraditi si moramo dober imunski sistem. Vse, kar vnašamo v telo in s čimer si škodujemo, se odraža na zunanjem videzu.

Gibanje. Za zdrav videz in telo, nujno potrebujemo gibanje. Posvečanje športni vadbi izboljšuje našo fizično pripravljenost, vpliva na boljše počutje, samozavest, dobro voljo, lažje se soočamo s težavami in na vse gledamo bolj pozitivno. Prav tako si zgradimo dober imunski sistem in se vsakič tudi dobro sprostimo. S potenjem se znebimo strupov, ki se izločijo iz telesa. Dovolj je že pol ure na dan, pa bodo vidni rezultati na telesu in celotnem počutju. Tek, sprehodi, aerobika, rolanje, drsanje, kolesarjenje, hoja v hribe, obiskovanje fitnesa, igranje skupinskih športov, domače vaje za oblikovanje telesa, ples … vsaka vadba šteje in za vsako minuto posvečanja gibanju vam bo telo zelo hvaležno.

Dovolj spanja. Za premagovanje vseh naporov in dnevnih obveznosti telo potrebuje dovolj počitka. Dovolj spanja je pomembno tudi za zgradbo dobrega imunskega sistema.

Nega telesa. Če želimo, da sijemo od zdravja in imamo lepšo postavo, moramo poskrbeti za nego celotnega telesa. Kožo nahranite z maslom, mlekom ali oljem za telo. Prav tako zahteva koža na obrazu posebno nego. Očistiti je treba vsa ličila oziroma nečistoče, odpraviti aknasto kožo … Ne pozabimo na nego las, da bodo sijoči in polni življenja. Nuditi jim je treba, kar jim primanjkuje (suhi lasje, mastni lasje, prhljaj, razcepljene konice …). Tudi nohti so ogledalo zdravja in kažejo na zdrav način življenja. Lepota se v veliki meri skriva v primerni in zadostni skrbni negi.

Smeh. Veliko se smejmo, saj bomo tako pregnali vso slabo voljo in dobro vplivali še na svojo okolico. Vsi nas bodo imeli za vesele osebe, s katerimi se bodo želeli družiti in spoznati. Smeh je dober tudi za zdravje, saj s pozitivno energijo preženemo in odpravimo marsikatere težave. S smehom preprosto zasijemo od zdravja!

Moj osebni pripomoček

Moj športni cilj je: _________________________________ (npr. preteči 5 kilometrov, pridobiti boljšo kondicijo, prehoditi neko razdaljo, osvojiti nove gibe določene športne vadbe …).Posvetil/a se bom _____________________ (kateri športni vadbi). S športno vadbo sem/bom pričel/a: _________________ (datum). Kaj želim z gibanjem doseči: __________, _________, _________ (lepšo postavo, boljše počutje, kondicijsko pripravljenost …)

Predvsem si želim izoblikovati _________ (napišite, kateri del telesa). Športne vadbe se bom udeleževal/a – se ji bom posvetil/a: _____________ (kolikokrat tedensko). Kaj potrebujem za športno vadbo: _______________________________ (oprema, pripomočki).

Na kaj moram pri svoji prehrani paziti? _____________, ___________ (na število obrokov, manj soli, več zelenjave, sadja …).

V svojo prehrano moram vnesti več: __________________ (zelenjave, sadja, žit, mlečnih izdelkov …) in z dnevnega jedilnika črtati ______________(sladkarije, živila z veliko maščobe in malo koristnimi snovmi, hitro prehrano, izdelke iz bele moke, gazirane in sladke pijače …).

Zavedam se svoje razvade in to je _____________ (uživanje mastne hrane, sladkarij, preveč mesa, pitje sladkanih pijač …) Kako bom to razvado omejil/a oziroma se je postopoma poskusila znebiti? ________________________________.

Kaj vpliva na moje prehranjevanje? _____________ (stres, obveznosti, vrstniki, bivanje zdoma …). Kako nameravam to popraviti? ____________ (narediti načrt prehrane, obiskovati bolj zdrave restavracije …).

Na dan popijem _____ tekočine, to je ________ (čaj, voda, sokovi, gazirane pijače …). Predvsem moram več piti __________ (v šoli, po rekreaciji, skozi ves dan …).

V posteljo se odpravim ob ____ uri in spim približno ___ ur na noč. Privoščiti si moram _________ (več spanja, boljši počitek, boljše ležišče …).

Kolikokrat na mesec zaužijem alkohol?__________  Kolikokrat na mesec/teden/dan prižgem cigareto? ________. Kako se nameravam odvaditi teh razvad? ___________ (z gibanjem, z uvedbo zdravega načina življenja, z menjavo družbe …).

Kako poskrbim za sprostitev? _______________________ (z glasbo, plesom, športom, z masažo, s smehom in dobro voljo, druženjem s prijatelji …). Več se moram __________ (gibati, smejati, družiti, zabavati …).

Za bolj čvrsto in lepšo kožo bom poskrbela s/z ___________, ____________, ___________ (pravilno prehrano, pitjem zadostne količine tekočine, masažno rokavico med prho, z masažo problematičnih delov, gibanjem, čistilnimi maskami …).

Kaj želim še doseči z nego drugih delov telesa? _____________________________ (lepšo kožo obraza, bolj sijoče in zdrave lase, urejene nohte, zdrave zobe …).

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ