fbpx
Domov Oznake Študij

Oznaka: Študij

Vodič za iskanje študijskega gradiva

Velik del svojega študijskega življenja boste preživeli v knjižnici. Veliko pa boste morali dostopati tudi do različnih gradiv, predvsem pri pisanju seminarskih nalog. A vendar, znate uporabiti vse različne vire, da pridete do najnovejših gradiv? Naj bo iskanje gradiva čim lažje in čim hitrejše.

Študij v Ameriki

Študij v ZDA postaja vse bolj priljubljen, saj poleg nepozabne življenjske izkušnje, ki vam odpira vrata do novih kultur, poznanstev in priložnosti, ponuja tudi izjemen nabor podiplomskih smeri na mnogih priznanih univerzah.

Kratki nasveti za upravljanje časa

Uporavljanje časa je koncept, ki se ga morate priučiti. Preberite in osvojite 4 kratke nasvete za uporabljanje časa in med izpitnim obdobjem vam bo lažje.

Sprejem brucev v Ljubljani

Tudi letos bo v Ljubljani potekal slavnostni sprejem brucev. Letos bo ta potekal 2. oktobra, na Kongresnem trgu. Namenjen pa je vsem brucom in njihovim staršem, udeleži pa se ga lahko kdorkoli.

VIDEO: 6 pomembnih opravil na začetku študijskega leta

Ali veste, kaj je treba postoriti že v prvem tednu? Zbrali smo nekaj predlogov, da bo začetek študijskega leta lažji in da boste pripravljeni na novo, uspešno študijsko leto.

S tolarjem do diplome

Brezplačno lektoriranje diplome/magistrske naloge in brezplačno tiskanje? Fundacija Študentski tolar je objavila razpis za študente. Do lektoriranje bo upravičenih prvih 100, do brezplačnega tiskanja pa prvih 100, ki se bodo zglasili na točki ŠOLT.

Progresivne VS tradicionalne oblike učenja

Pravzaprav sem bil velikokrat presenečen, kako študentje dojemajo in vrednotijo izobrazbo in izobraževalni sistem v Sloveniji. Tokrat sem namenoma napisal ta dva izraza z odebeljenim tiskom, saj obstaja velika razlika med njima, ki pa jo velika večina teh študentov ne vidi ali razume.

Pomen ECTS točk

ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) je sistem, namenjen vrednotenju časovne obremenjenosti povprečnega študenta s študijem za dosego predvidenih učnih dosežkov. So sistem, ki omogoča lažjo primerljivost študijev in ki vaše delo na fakulteti ovrednoti s točkami.

Univerzitetni bonton

Prav študenti, ki predstavljajo bodočo gonilno silo sveta, morajo biti oboroženi tudi z znanjem pravil bontona. To znanje je sestavni del izobrazbe in bo prišlo prav tako v zasebnem kot tudi v poklicnem življenju.

VIDEO: Najboljša seminarska naloga

Kako se lotiti priprave dobre raziskovalne naloge in kaj je pri tem pomembno, kaj je treba upoštevati pri pisanju in kako jo najbolj učinkovito sestaviti, je zbrano v spodnjih vrsticah.