Prijava na e-nasvete

Študentske univerzitetne knjižnice

NUK V LJUBLJANI

Knjižnica, pribežališče mnogih študentov. Narodna in univerzitetna knjižnica (NUK) v Ljubljani je ena najbolj priljubljenih in znamenitih knjižnic v Sloveniji, še sploh pa je aktualna njihova velika čitalnica, ki ima 176 sedežev. V njo lahko vstopite le z elektronsko izkaznico, torej se morate prej včlaniti. Ob prvem obisku NUK-a v Izposoji (pritličje levo, soba 004) predložite potrjeno študentsko izkaznico (ali potrdilo o vpisu ali indeks) in veljaven osebni dokument, ki vsebuje podatek o stalnem bivališču. Za uporabo NUK-a morate torej pridobiti elektronsko izkaznico NUK, za katero plačate varščino 8 evrov. Varščino vam vrnejo po preteku članstva. Redni, izredni in podiplomski študenti Univerze v Ljubljani, ki plačajo na matični fakulteti letno vpisnino, imajo brezplačno članarino v vseh knjižnicah Univerze, v NUK in v Centralno tehniško knjižnico (CTK).

UNIVERZITETNA KNJIŽNICA IN KNJIŽNICE UNIVERZE V MARIBORU

Mariborski študenti lahko obiščete tudi bogato založeno Univerzitetno knjižnico Maribor ali fakultetne knjižnice Univerze v Mariboru. Ob vpisu v prvi oziroma višji letnik se zaračuna članarina po veljavnem ceniku storitev in velja za redne, izredne in podiplomske študente za tekoče študijsko leto. Pomemben podatek je ta, da članarina velja za vse fakultetne knjižnice Univerze v Mariboru in za Univerzitetno knjižnico v Mariboru. Članstvo je treba obnoviti enkrat letno. Za vpis študenti Univerze v Mariboru potrebujete potrjen indeks oz. študentsko izkaznico za tekoče študijsko leto, osebni dokument in fotografijo.

KNJIŽNICE UNIVERZE NA PRIMORSKEM

Študenti Univerze na Primorskem si lahko iz vseh univerzitetnih knjižnicah knjige izposodite gradivo s študentsko izkaznico, knjižnična vpisnina pa je že zajeta v študijsko vpisnino in velja za vse pridružene članice Univerze na Primorskem.

UNIVERZA V NOVI GORICI

Vsi njihovi študenti imate brezplačno članarino za tiste knjižnice, ki so zajete pod njihovo okrilje. Univerzitetna knjižnica v Novi Gorici, kot najbolj znana, je namenjena vsem študentom in sodelavcem Univerze v Novi Gorici, pa tudi drugim, ki jih zanima gradivo s področij, ki jih knjižnica pokriva. Pri njih lahko najdete predvsem gradivo s področja ekologije, fizike, kemije, matematike, biologije, gospodarstva, slovenistike, humanistike, vinogradništva in umetnosti. V tamkajšnji knjižnici je uporabnikom na voljo tudi čitalnica z 28. čitalniškimi mesti ter računalniška soba s trenutno 10. računalniki in omogočenim brezžičnim dostopom do svetovnega spleta.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ