Prijava na e-nasvete

Postopek pridobivanja mesečnih vozovnic za LPP

Od leta 2016 velja vozovnica IJPP. Na izbiro imate dve možnosti, in sicer:

  • kartica IJPP – nanjo naložite poleg medkrajevne vozovnice tudi mestno vozovnico. Vendar ne omogoča kupovanja mesečnih vozovnic na Urbanomatih in dodatnih ugodnosti (BicikeLj, plačevanje parkirnine ipd.),
  • kartica Urbana z aplikacijo IJPP – z njo lahko kupujete mesečno vozovnico na Urbanomatih, si izposodite BicikeLj, knjige v Mestni knjižnici Ljubljana, plačujete parkirnino itd. Če potrebujete tudi medkrajevni prevoz, lahko nanjo naložite tudi vozovnico za tega.

Za ureditev subvencionirane vozovnice, si preberite ta članek >>

Če kupujete vozovnico prvič ali pa jo že imate od prejšnjega leta, jo morate v vsakem primeru fizično prevzeti na prodajnih mestih LPP. Če ste opravili elektronsko prijavo, ne pozabite prinesti s seboj šifre, če jo pozabite, pa zadostuje osebni dokument oziroma EMŠO. Če niste naredili elektronske prijave, pa prinesite s seboj izpolnjen obrazec za pridobitev vozovnice. (Lahko je potrjen s strani izobraževalnega zavoda ali pa s seboj prinesete potrdilo o vpisu.) Na prodajnem mestu vam bodo uredili pravico do subvencioniranega prevoza in uredili nakup terminske vozovnice.

LPP vozovnica – poslovalnice kjer jo lahko uredite

Podaljšanje Urbane na Urbanomatih tudi letos ni mogoče. Ko boste izpolnili vlogo za pridobitev mesečne vozovnice, se z njo odpravite na eno od enot LPP. Če imate tudi vozovnico za medkrajevni promet, lahko mestni promet uredite kar pri svojem prevozniku oziroma tam, kjer boste uredili medkrajevni prevoz.

  • Potniški center LPP na Slovenski cesti 56 je odprt vsak delavnik od 8.00 do 15.30, v sredah do 17.00. Ob sobotah in nedeljah je Potniški center LPP zaprt, razen v času nakupov subvencioniranih šolskih vozovnic.
  • Avtobusna postaja Ljubljana – vsak dan od 5.00 do 22.30, ob sobotah od 5.00 do 22, ob nedeljah in praznikih od 5.30 do 22.30.
  • PAV Vrhnika, Cankarjev trg 4 – vsak delavnik od 9.00 do 17.00, vsako prvo in zadnjo soboto v mesecu od 9.00 do 12.00.

Naslednje nakupe mesečnih vozovnic boste – dokler ne bo vzpostavljena spletna prodaja – lahko opravili na več kot 300 prodajnih mestih Urbane.

Kdo do vozovnice za mestni promet

Tudi tu velja pravilo, da ste najmanj 2 km oddaljeni od svoje izobraževalne ustanove. LPP vozovnica velja za vsa območja LPP. Torej tudi integrirane linije območja 1, 2 in 3 (npr. tudi Polhov Gradec, Želimlje ipd.).

Pri mladoletnih dijakih je vloga veljavna le v primeru, da izpolnijo tudi podatke o svojih starših. Dijaki, ki imate med letom praktično usposabljanje, ne pozabite na izpolnitev posebnega obrazca.

Cene vozovnic za mestni potniški promet Ljubljana

So za vse, ki imate kombinirano vozovnico. Torej vozovnico za medkrajevni in mestni promet, vas bo LPP vozovnica stala naslednje doplačilo.

MESEČNALETNA
Ljubljana – 1 cona/2 cona/3 cona10 €100 €

Za vse ostale pa veljajo enotne cene subvencionirane vozovnice, več o cenah lpp vozovnic preberite tukaj.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ

WordPress Ads