Prijava na e-nasvete

6 dobrih idej za prosti čas

1. MORSKI MAČKI

PotapljanjeŽelite odkrivati skrivnosti rek, jezer in morja, občudovati floro in favno slovenskih voda? Cena osnovnega tečaja potapljanja za študente stane okoli 200 evrov, vključuje pa tudi izposojo opreme. Učenje se začne v bazenu in konča s pravim potopom. Lahko se lotite tudi učenja snorkljanja, kjer pa vas bo celotna oprema stala okoli 200 evrov, omejitev pa ne boste imeli. Če pa ostanete raje

2. ADRENALINSKI IN PUSTOLOVSKI PARKI

Parki so posejani od Pohorja do Bohinja, najdete jih v Ljubljani, Tolminu, Kranjski Gori, Postojni itd. Obisk adrenalinskega parka stane med 20 in 30 evri, zahteva pa udobna športna oblačila in obutev. Nekateri  nudijo pakete adrenalinskih užitkov (gugalnica, zorbing), če pa vam to ni dovolj, pa se zapeljite s hovercraftom (lebdeče vozilo), buggyjem (vozilom, ki gre preko vseh lukenj in ovinkov) ali štirikolesnikom. Pustolovski park pa vam za razliko od adrenalinskega ponuja pravo gozdno pustolovščino na brveh, drogovih, visečih mostovih, drevesih in ostalih naravnih ovirah. Težavnost poti izberete sami, na pustolovščini pa se morate znajti sami, ali s pomočjo svojih prijateljev. Za varnost je poskrbljeno s kratkim tečajem pred pričetkom pustolovščine. Pustolovščina vas bo stala od 20 do 30 evrov.

3. ADRENALINSKI NAVDUŠENCI

RaftingZorbing, brez krmila, zavor, samo vi v veliki kotaleči krogli, ki ji rečemo zorb. Zabava vas bo stala le okoli 30 evrov. Soteskanje (canyoning) vam odkrije svet čudovitih slapov in tolmunov, kjer se boste počutili kot v velikem naravnem vodnem parku s skalnimi tobogani. V poletnih dneh vas za okrog 40 evrov osvežijo rafting, kajak in hydrospeed v mrzli Soči ali na drugih rekah. Ena od možnosti je tudi paintball. Cena na osebo je okoli 30 evrov, priporočamo pa vam, da se poskusite dogovoriti za kakšen popust ali pa poiščite kupone. Lahko pa se odločite za šolo plezanja, kjer vas bodo seznanili z osnovami. Za od 40 do 60 evrov.

4. V ZRAKU

PadalciNajprej nam pride na misel tandemski polet z jadralnim padalom. Cena na osebo pride okoli 100 evrov. Sledi bungee jumping – izziv za vse, ki uživajo v ekstremnih občutjih in menijo, da so v življenju preizkusili že skoraj vse. Cena se giblje od 50 do 100 evrov. V zrak se lahko podate tudi na akrobatski polet z letalom, umirjena varianta pa je panoramski polet z letalom ali helikopterjem. Cene se gibljejo od 40 pa do 400 evrov.

5. CESTNI NAVDUŠENCI

Postanite sopotnik v reli avtu, zagotovo adrenalinsko in edinstveno. Blažja in cenejša varianta je karting, kjer vas bo 10 minut stalo med 10 in 15 evri. Motorni navdušenci se lahko preizkusite v vožnji motokrosa.

6. KO JE KISLO VREME

Biljard2Še nekaj možnosti v primeru slabega vremena. Za bowling potrebujete le nedrseče copate in že lahko preizkušate svojo potrpežljivost za manj kot 3 evre na igro. Še bolj ugodna in ravno tako priljubljena skupinska zabava sta biljard ali snooker, za kar boste odšteti od 4 do 11 evrov za eno uro. V pomladno-poletnih mesecih lahko obiščete tudi kino prizorišča pod zvezdnatim nebom, ki so idealna priložnost za romantičen zmenek. Od nedavnega pa lahko v digitalnem 3D kinu dogajanje tudi vonjate in se na posebej prilagojenih sedežih popolnoma vživite v zgodbo filma.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ