Prijava na e-nasvete

Kadrovska štipendija: višina, razpis, obveznosti

Dodelujejo jih delodajalci glede na načrtovane kadrovske potrebe v organizaciji, prav tako določijo višino štipendije in posebne pogoje. Ne glede na to, je kadrovska štipendija v povprečju višja kot državna ali Zoisova štipendija. Glede na razpoložljive podatke znaša povprečna višina kadrovske štipendije za študente med 300 in 400 € mesečno.

Kako do kadrovske štipendije

Enotni seznam razpoložljivih kadrovskih štipendij objavlja Javni sklad na podlagi potreb, ki so jih skladu posredovali delodajalci. Enotni seznam razpoložljivih kadrovskih štipendij objavlja Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije (javni sklad) na podlagi potreb, ki so jih skladu dolžni posredovati vsi delodajalci. Objavljene so na spletni strani www.srips-rs.si, v zavihku Izmenjevalnica. Nekateri delodajalci svojo ponudbo kadrovskih štipendij objavljajo tudi na svojih spletnih straneh, v lastnih glasilih ali različnih medijih. Morajo pa te potrebe javiti tudi javnemu skladu. O možnosti pridobitve kadrovske štipendije se je najbolje pozanimati neposredno pri delodajalcih. Tudi delodajalci, ki niso razpisali kadrovskih štipendij, se lahko na pobudo potencialnega štipendista naknadno odločijo za štipendiranje.

Čeprav javni sklad trenutno ne zagotavlja sredstev za sofinanciranje kadrovskih štipendij, pa:

  • delodajalcem omogoča, da v aplikaciji Izmenjevalnica objavijo svoje potrebe po kadrovskih štipendistih,
  • mladim omogoča iskanje razpoložljivih kadrovskih štipendij preko iste aplikacije.

Kadrovska štipendija – napotki za pridobitev:

  • na spletni strani sklada, v zavihku IZMENJEVALNICA (https://www.srips-rs.si/sl/stipendije/izmenjevalnica), kjer najdete vse potrebne informacije;
  • spremljajte tudi objave delodajalcev;
  • na spletnih straneh Regionalnih razvojnih agencij – RRA (seznam RRA), kjer objavljajo zbrane potrebe delodajalcev po štipendistih;
  • tudi delodajalci, ki niso razpisali kadrovskih štipendij, se lahko na pobudo potencialnega štipendista odločijo za štipendiranje.
  • Preverite še: kadrovske štipendije za novo generacijo socialnih delavcev – tukaj.


Obveznosti prejemnika kadrovske štipendije

Obveznosti običajno vključujejo uspešno opravljanje izobraževanja ter možnost zaposlitve pri štipenditorju po končanem šolanju, običajno z določenim rokom. Poleg tega se lahko delodajalec in štipendist dogovorita glede drugih obveznosti, kot so poletne prakse ali diplomsko delo povezano z delom v podjetju. Pravila in obveznosti kadrovskega štipendiranja se običajno določijo že ob objavi ponudbe štipendije, nato pa se podrobneje uredijo s pogodbo o štipendiranju.

Kar zadeva višino štipendije, kadrovske štipendije običajno ponujajo najvišje zneske v primerjavi z drugimi vrstami štipendij, pri čemer višino določi delodajalec.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE INFO

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

PREBERI VEČ